КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПОЗДРАВИ ПОСЛЕДНИЯ ВЕТЕРАН ОТ ВОЙНАТА ПО СЛУЧАЙ РОЖДЕНИЯ МУ ДЕН

май 30, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

На 30 май 1923 година в тревненско се ражда Цаньо Тихолов Дончев. Днес, 99 години по-късно, той е последния жив ветеран, участвал дейно в сраженията по време на Втората световна война в периода от 1944 до 1945 година. Своите поздравления по случай неговия рожден ден отправи кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която лично го посети и му връчи с чест и признание поздравителен адрес, както и подарък от нейно име. Празникът бе отбелязан в дома на ветерана в Трявна в присъствието на негови близки и роднини.

„Благодаря Ви за смелостта, отдадеността и достойно изпълнения дълг към нашата мила родина на тежкия фронт по време на Втората световна война! Пожелавам Ви да бъдете жив и здрав и да продължавате да радвате всички нас с богатия си житейски опит! Трявна и България се гордеят с такива хора като Вас!“ сподели г-жа Силвия Кръстева и попита възрастния ветеран какво е да доживееш такава достолепна възраст.

Окичил своите медали и пагони, там близо до сърцето, г-н Цаньо Дончев изрази благодарност и радост за проявеното уважение, а сините му очи без думи говореха, че духът му ще остане завинаги несломим. С обещание догодина пак да посрещне кмета в дома си по случай 100-годишния си юбилей, ветеранът спази традицията и духна запалените свещички – две деветки с достойна, храбра и рядко срещана история.