КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В ГОДИШНИЯ ФОРУМ НА ИПА В ТРЯВНА

ноември 17, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Кметът на Община Трявна поздрави участниците в годишния форум на Института по публична администрация, който се провежда тази година в Трявна. Събитието се организира във връзка с представянето на проект за Каталог 2023 година и бе официално открит вчера в конферентната зала на хотел „Калина Палас“.

Изпълнителният директор на ИПА г-н Павел Иванов подчерта, че това е най-голямото обсъждане на програми за обучение на експерти и представители на публичната администрация и изрази своята радост от присъствието на кмета на Община Трявна.

Г-жа Силвия Кръстева приветства гостите с „Добре дошли в китна Трявна!“ и прикани присъстващите да се разходят из калдъръмените улички на възрожденския ни град.

„Днес Трявна е пример за много други градове в България и го казвам не защото ми е роден град, а защото съм влюбена в този град и имах честта за първи път в историята на града, който е основан 1565 година, да бъда първата жена кмет на Трявна! И съм тук да Ви кажа, че ще имате уникалната възможност да се разходите из Даскаловата къща, да научате за прословутия облог между чирака и неговия учител, из Музея на иконата, който е много близко тук, из старинния площад с Часовниковата кула, да видите коледната украса, която в момента правим и се надявам да Ви хареса. Имаме наистина прекрасни неща, духът на Трявна е жив и всички ние се гордеем с това!“ сподели при откриването кметът на Община Трявна.

В тазгодишния форум на ИПА участват общо 100 представители на публичния сектор, в това число представители на администрацията на Министерски съвет, служители на звената „Човешки ресурси“, лектори на ИПА и служители на общинска администрация. Годишната среща за обсъждане на проект за каталог 2023 продължава до петък включително.