КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ПОЗДРАВИ ВИДНАТА ТРЕВНЕНСКА ДЕЯТЕЛКА МАРА ПЕНЕВА ПО СЛУЧАЙ 95-ГОДИШНИЯ Й ЮБИЛЕЙ

септември 2, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

През изминалата сряда, на 31 август, видната тревненската деятелка Мара Пенева отпразнува своя 95-годишен юбилей. По случай празника кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева поздрави г-жа Пенева за приноса, подпомагането и допринасянето й за развитието на местното население в Община Трявна. Припомняме, че през 2017 година юбилярката заедно със своята внучка дари 30 000 лв. на местната власт, с които бе ремонтиран и изцяло обновен Клуба за социални и културни дейности в кв. Светушка в града. Дарението бе в чест и памет на тревненеца Петър Иванов Пенев, благодарение на който в Трявна се изграждат множество обекти като МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“, хотел „Трявна“, „Чичо Томовата колиба“, хотел „Ралица“ и др.

„Пожелавам Ви преди всичко да бъдете здрава и Ви поднасям своите благодарности за всичко, което сте направили за нашия град и за местната общност!“ отправи кметът на Община Трявна и връчи на г-жа Пенева красив букет, подарък и поздравителен адрес.

От своя страна юбилярката благодари за милия жест, топлите думи и за уважението, с което градоначалника я зарадва в най-специалния й ден. Целият екип на Община Трявна също поздравява г-жа Мара Пенева по случай нейния 95-годишен рожден ден и й пожелава здраве и дълголетие.

*Мара Иванова Пенева е родена на 31.08.1927 год. в с. Махалата, Плевенско (сега гр. Искър). Закърмена с родолюбивия дух на родния край, членува в РМС, ДКМС и БКП (БСП), чийто член е до днес, като твърдо отстоява социалистическия идеал. Участничка е в първата младежка бригада Хаинбоаз. Завършва висшия химико-технологичен институт и дълги години работи като специалист в системата на хартиено-целулозната и химическата промишленост и в Държавния комитет за планирането. Активен младежки, партиен, профсъюзен и обществен деятел. Нейните характерни черти са честност, преданост, любов към семейството, хората и Отечеството.