Кметът на Община Трявна присъства на прием, даден от посланика на Индия Н. Пр. Пуджа Капур, по повод 70-та годишнина от честването на Деня на независимостта на Република Индия

август 16, 2017
Автор: Веселин Михов

По покана на посланика на Индия Н. Пр. Пуджа Капур, на 15 август кметът на Община Трявна Дончо Захариев присъства на официален прием по повод 70-та годишнина от честването на Деня на независимостта на Република Индия и встъпването в длъжност на посланика.

Посещението в Индийското посолство е поредната стъпка на ръководството на Община Трявна в посока поддържане добрите взаимоотношения между Трявна и Индия, сътрудничество в областта на културата и бизнес партньорствата. През месец май тази година, по време  на Дните на дърворезбата, в Трявна гостуваха посланика на Казахстан и временно изпълняващия длъжността посланик на Индия. Те имаха възможността да се запознаят с богатото културно–историческо наследство на Трявна, да наблюдават демонстрации на художествени занаяти и да се срещнат с представители на местния бизнес.

Сред официалните гости на приема в посолството на Индия бяха посланиците на Индонезия, Молдова, Казахстан и Сирия, Нирадж Кумар, Веселин Кошев и Манол Манолов – членове на БСТК и „Индо – Балканска Асоциация за бизнес“ и др.

На 22 август на официално посещение в Трявна пристига посланика на Кралство Мароко Н. Пр. Закия Ел Мидауи.

 Грета Господинова-Станева