Кметът на Община Трявна присъства на прием, даден от посланика на Индия Н. Пр. Пуджа Капур, по повод 70-та годишнина от честването на Деня на независимостта на Република Индия

август 16, 2017

По покана на посланика на Индия Н. Пр. Пуджа Капур, на 15 август кметът на Община Трявна Дончо Захариев присъства на официален прием по повод 70-та годишнина от честването на Деня на независимостта на Република Индия и встъпването в длъжност на посланика.

Посещението в Индийското посолство е поредната стъпка на ръководството на Община Трявна в посока поддържане добрите взаимоотношения между Трявна и Индия, сътрудничество в областта на културата и бизнес партньорствата. През месец май тази година, по време  на Дните на дърворезбата, в Трявна гостуваха посланика на Казахстан и временно изпълняващия длъжността посланик на Индия. Те имаха възможността да се запознаят с богатото културно–историческо наследство на Трявна, да наблюдават демонстрации на художествени занаяти и да се срещнат с представители на местния бизнес.

Сред официалните гости на приема в посолството на Индия бяха посланиците на Индонезия, Молдова, Казахстан и Сирия, Нирадж Кумар, Веселин Кошев и Манол Манолов – членове на БСТК и „Индо – Балканска Асоциация за бизнес” и др.

На 22 август на официално посещение в Трявна пристига посланика на Кралство Мароко Н. Пр. Закия Ел Мидауи.

 Грета Господинова-Станева