Кметът на община Трявна проведе среща с евродепутата Андрей Новаков във връзка с инициатива, насочена към малките населени места в областта

април 4, 2018
Автор: Веселин Михов

image

Кметът на общината Трявна Дончо Захариев се срещна с евродепутата Андрей Новаков във връзка с инициатива, насочена към малките населени места в област Габрово. Новаков предприема стъпки за включване на села от областта в интернет платформа за реклама.

  
„Идеята е малките населени места, чиито жители имат желание, да бъдат включени в тази интернет платформа, като всяко село да присъства със своите особености, дадености и възможности за развитие и привличане на хора, които да живеят там, на туристи, на предприемачи“, обясни Андрей Новаков.


Във връзка с новоразработващата се интернет платформа за рекламиране на българските села кметът на Трявна и Новаков посетиха две от тревненските села – Станчов хан и Кисийците. Кметът запозна евродепутата с предимствата на тези населените места. Двамата проведоха срещи с местни жители, които им обърнаха внимание върху някои местни проблеми, както и върху преимуществата на живота в селата. Жителите на Станчов хан и Кисийците изтъкнаха предимствата на своите населени места като чистия въздух, близостта с природата, наличието на еко пътеки, осъществяването на различни инициативи, свързани с националните и местни традиции и култура.


Дончо Захариев благодари на Новаков за прекрасната инициатива, която стартира, защото българските села са пазители на нашите традиции, вярвания и обичаи и заслужават повече внимание и подкрепа.


Новата интернет платформа ще бъде финансирана от евродепутата Андрей Новаков и ще популяризира българските села в цял свят.

 Грета Господинова-Станева