Кметът на Община Трявна проведе среща с народния представител от Добрич Даниела Димитрова

ноември 8, 2017
Автор: Веселин Михов

image

На 4 ноември кметът на Община Трявна Дончо Захариев и заместник-кметът Николина Николова се срещнаха с народния представител Даниела Димитрова и представители на общините от област Добрич. По време на срещата Захариев представи пред гостите основните икономически дейности в общината, запозна ги с дейността на местните музеи и ги информира относно културните забележителности и събития в Трявна.

 

Даниела Димитрова се ангажира да съдейства за провеждане на пленер на талантите от Националната гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“ в държавния културен институт „Двореца“ в Балчик.
По покана на кмета гостите от Добрич се присъединиха към проявите по случай Архангелова задушница за отдаване на почит на загиналите във войните за Национално Освобождение и обединение.

По този повод в Трявна и Плачковци се състоя парад, организиран от Националното дружество „Традиция“, по време на който участниците дефилираха по улиците на Трявна, облечени в традиционни български войнишки униформи и въоръжени с исторически оръжия за културни цели като крънка, пибоди мартина, хенри мартина, спинкфилд 1868 г., тауер 1866 г.

 

Цветя и венци в знак на почит бяха поднесени на паметниците на загиналите във войните за Национално Освобождение и обединение в двора на църквата в гр. Плачковци и до Музея на африканското и азиатско изкуство в Трявна.