КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ФИРМА „ЕМКО“ ООД ЗА РЕНОВИРАНЕТО НА ЖП ПОДЛЕЗА В ТРЯВНА

март 24, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

На официална среща днес, в сградата на общинска администрация, кметът на Община Трявна връчи благодарствено писмо на директора на Обособено производство Трявна на фирма „ЕМКО“ ООД във връзка с предоставена от тяхна страна финансова помощ за реновиране и модернизация на ЖП подлеза в града. Средствата са осигурени с любезното съдействие на собственика на фирмата, произвеждаща специална продукция за отбранителната промишленост, г-н Емилиян Гебрев.

Г-жа Силвия Кръстева изказа своята благодарност и пожела на г-н Славчо Димиев и на целия екип на „ЕМКО“ ООД да бъдат здрави, успешни и доброто сътрудничество между двете страни да продължи и занапред!

Предоставяме пълния текст на връченото от кмета на Община Трявна благодарствено писмо до директора на фирма „ЕМКО“ ООД: 

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО 

Уважаеми г-н Димиев,

Днес, нашият прекрасен град Трявна отново има повод за радост и възхвала и това е изцяло модернизирания и реновиран ЖП подлез в града, който се използва ежедневно от десетки жители на Община Трявна и неговото функциониране е от изключително значение за хората! Открай време подлезът е не само съоръжение, което улеснява гражданите, но и един от най-безопасните начини за преминаване през ЖП гарата и прилежащите към нея ЖП линии от и до кв. „Светушка“ в Трявна.

За съжаление, през последните години всички, ние, знаем колко лошо и трагично беше състоянието на подлеза и каква неприязън създаваше у хората, на които им се налагаше да го използват. Знаехме и за страха, и за несигурността, и за нуждата да им помогнем. Именно тук видяхме и подкрепата във Ваше лице, благодарение на която тази помощ стана реалност!

Затова искам да Ви благодаря! За старанието, за желанието, за средствата, които ни предоставихте и за общите усилия, които положихме през изминалите месеци, за да може днес да погледнем с други очи на ЖП подлеза! Успяхме да подменим цялостното осветление, да изчистим вътрешните помещения от вандалските прояви във времето и да изградим един красив дървен навес, който завърши цялостната визия на подземното съоръжение!

Желая на Вас, на Вашите служители, на всички Ваши близки и семейства да бъдете здрави, все така успешни и устремени! Благодаря за доброто ни сътрудничество, което успяхме да утвърдим и се надявам то да продължи и занапред!

С уважение

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

Припомняме, че състоянието на ЖП подлеза в Трявна, който е и ключов за преминаване през ЖП гарата, бе влошено и трагично през последните години. Съоръжението бе постоянно под прицела на вандалски прояви, които го бяха превърнали в неприветливо и отблъскващо място за ползване от десетките жители от и до кв. „Светушка“ в града.

Снимки: Google Street View 

С предоставените финансови средства и съвместната работа с Община Трявна, обаче, днес ЖП подлеза има изцяло нова и съвременна визия. Всички изрисувани графити и залепени плакати по стените са изчистени, подменено е осветлението и са монтирани допълнително осветителни тела на вход и изход на подлеза. Изградени са и нови навеси над стълбите от двете страни на подземното съоръжение. Освен със своите поддържащи дейности, от местната власт призовават гражданите да пазят чистотата в ЖП подлеза и се надяват да няма вандалски прояви и увреждане на конструкцията.