КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА С МИЛ ЖЕСТ КЪМ ОБИТАТЕЛИТЕ ОТ ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД

януари 5, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

В навечерието на Коледните и Новогодишни празнични дни, кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева посети обитателите от Дома за стари хора в Трявна. Наближаващите празници се превърнаха в още един повод, градоначалникът да уважи възрастните хора и да ги зарадва с малък, но мил жест, който несъмнено стопли сърцата им.

С най-искрени чувства, г-жа Кръстева подари на всеки един от тях ръчно изработена Коледна елхичка, която със своите красиви багри веднага се превърна в най-новото им коледно допълнение към вътрешната украса на техните стаи. Елхичките-картички са изработени от служители на Общинска администрация, а тяхното празнично ателие бе част от Коледно-Новогодишната празнична програма на Община Трявна.

„Пожелавам Ви да сте най-вече здрави през новата година, защото Вие сте благословени да достигнете тази преклонна възраст! Благодаря Ви за неуморният труд, който сте полагали през всичките тези години, уроците, знанията и възпитанието, които сте дали на Вашите деца, днес допринасящи за развитието на Трявна и България в една или друга сфера! Изживейте тези светли празници със спокойствие, вяра и надежда в душите!“ сподели пред всички тях кметът на Община Трявна, след което поднесе на обитателите изработените Коледни елхички и си поговори с всеки един от тях.

Жестът трогна и докосна възрастните хора, по чиито лица веднага се изписа топла усмивка, която без думи говореше, че са благодарни за проявеното към тях уважение и за тях, то, бе достатъчно и най-важно! На кметът г-жа Силвия Кръстева, от своя страна, възрастните хора пожелаха също да бъде много здрава, много успешна и Новата година да й донесе щастие, късмет и благополучие в бъдещите начинания в личен и професионален план.

Целият екип, полагащ неуморни грижи за обитателите в Дома за стари хора-Трявна, получи нов календар за 2022 година, тефтер и химикал на Община Трявна с пожелание за светли празници и благодарност за професионализма и благородното дело, превърнало се в тяхно призвание!