КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА С ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА СЧЕТОВОДИТЕЛЯ

ноември 10, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми счетоводители и финансисти,

Днес е Международния ден на счетоводителя! Вашият професионален празник! Честит да е! На този ден се обръщам към всички Вас, финансови специалисти и експерти, за да Ви поздравя и да Ви пожелая преди всичко да бъдете здрави, все така мотивирани и последователни в своята работа. Не губете любовта към професионалната си дейност, въпреки тежките и трудни моменти и голямата отговорност, която носите на плещите си, свързани с нея.

Да бъдеш счетоводител е призвание, а датата 10 ноември за професионален празник на всички финансисти не е избрана случайно. Тя се свързва с бащата и основател на счетоводството Лука Пачиоли (Л. Пачоли) – италиански математик, живял във Венеция (1447-1517), който пръв написва книгата „Всичко за аритметиката, геометрията, пропорциите и пропорционалностите“. Именно в нея той отделя цяла глава за основните положения на съвременните счетоводни принципи и представя подробен отчет за това как се води счетоводството във Венеция. Трактатът е публикуван на 10 ноември 1494г.

Уважаеми финансови специалисти на Община Трявна,

Вие сте хората, които ежедневно извършват дълъг и уморителен труд, минавайки през сложни данъчни и осигурителни закони, спазване на крайни срокове и носене на изключителна отговорност. Благодаря Ви за професионализма и старанието и за приноса Ви в развитието на местната администрация и местната общественост. Бъдете здрави и успешни!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна