КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ЖИТЕЛИТЕ НА КМЕТСТВО ПЛАЧКОВЦИ ПО ВЪПРОСА С ДЕПОТО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

октомври 15, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Във връзка с входирана вчера подписка против изграждането на площадка за строителни и едрогабаритни отпадъци в землището на село Радевци от жителите на Кметство Плачковци, кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева ще се срещне и ще разговаря на място с граждани. Ще бъде представена подробна информация и ще бъде отговорено на всички зададени въпроси, като изрично уведомяваме всички граждани и жители на общината, че това е уведомление и намерение, чието осъществяване би се случило след много дълги и тежки процедури и разбира се след съгласие на гражданите.

Срещата ще се осъществи на 18.10.2021г./понеделник/от 17 ч. в сградата на Кметство Плачковци при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени в страната, спазване на физическа дистанция от 1.5 м и носене на защитни маски за лице.

Изрично подчертаваме, че решението за организиране на подобна среща не е обвързано със започналата предизборна кампания относно предстоящите избори за народни представители и президент и вицепрезидент в страната, а се прави единствено в интерес на гражданите и се взема предвид тяхното мнение.

Инвестиционно предложение за “Обособяване на площадка за събиране и оползотворяване (третиране) на строителни и едрогабаритни отпадъци и за събиране на автомобилни гуми, хартия и пластмаса, генерирани от населението на Община Трявна” беше изпратено до РИОСВ – Велико Търново след среща с институцията в края на миналия месец. Припомняме, че Община Трявна има намерение да изгради подобна площадка за строителни отпадъци в региона, тъй като проблемът с тяхното събиране и преработване стои с години нерешен и създава трудности, както на местната власт, така и на местния бизнес.

Неизграждането на такава площадка създава постоянно нерегламетирани сметища на територията на Община Трявна, за които получаваме сигнали и това в никакъв случай не е по-добрият вариант за тяхното разрешаване.