КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ВРЪЧИ ПЪРВИТЕ НАГРАДИ В „TRYAVNA CUP“ 2022

април 6, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

През изминалия ден в Трявна приключи първия етап от шестото поред издание на престижния Международен футболен турнир за деца „Tryavna Cup“ 2022, който се провежда традиционно под патронажа на Община Трявна. Своите срещи на централните и помощни терени на стадион „Ангел Кънчев“ изиграха общо осем отбора при набор 2009 и при набор 2010 год. Надпреварата, която официално е включена в календара на БФС, започна на 1 април и тази година събира на едно място малки футболни звезди от 40 отбора, сред които ЦСКА София, Славия София, Ботев Пловдив, Пирин Благоевград, Спартак Варна и др.

Първите награди на най-добрите при Футбол 11 бяха официално връчени от кметът на Община Трявна и главният организатор на турнира г-н Илко Станчев, който е и управител на ДФК „Делфините“.

Искам да изкажа своята благодарност, че за поредна година Международният футболен турнир за деца „Tryavna Cup” 2022 се провежда именно в нашия прекрасен град Трявна. Благодаря на г-н Станчев за чудесната организация и за високото ниво на турнира, което продължава да поддържа заедно със своя екип! Надявам се на всички Вас –  нашите футболни надежди да са Ви харесали терените, които предоставяме и да сте показали устремени, но честни феърплей битки!“ сподели преди официалното връчване на наградите г-жа Силвия Кръстева и пожела на децата да бъдат здрави, много щастливи и все така да радват своите родители. Не на последно място, градоначалникът изказа надежда, че точно тук може да изгреят следващите големи футболни звезди като Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Меси и Роналдо.

Благодарност за помощта и подкрепата, която кметът на Община Трявна оказва за развитието на един от най-масовите и обичани спортове по цял свят изказа и организаторът на Международния детски футболен турнир „Tryavna Cup“2022 г-н Илко Станчев.

„Благодаря на г-жа Силвия Кръстева за всеотдайността и за помощта, която оказва на всички нас, които идваме в Трявна и правим нещо за децата! Тя е човекът, който ни оказва голяма подкрепа и ние наистина оценяваме това! Пожелавам й дълги години да успява да разрешава проблемите на Трявна и населените места в общината!“ сподели г-н Илко Станчев и връчи почетен плакет на г-жа Силвия Кръстева.

Големият победител при децата, родени през 2009 год., тази година стана отбора на Ботев (Пловдив), следван от Пирин (Благоевград), който зае почетното второ място. На призовите трето и четвърто място се класираха отборите на Славия (София) и Звезденбург (Бургас). Пето и шесто място заеха отборите на Ботев (Враца) и Монтана, а Янтра (Габрово) и Чавдар (Евтрополе) разделиха съответно последните седмо и осмо място. Индивидуалните награди, при набор 2009 год., отидоха при Наско Атанасов от Пирин (Благоевград), който бе избран за най-добър защитник на турнира, Денислав Яворов от Ботев (Враца) грабна отличието за най-добър вратар, а съотборникът му Денис Милетиев бе удостоен с приза за най-полезен състезател. Голмайстор при най-малките футболисти стана Петър Бараков от Ботев (Пловдив).

Купи, медали и статуетки бяха връчени от кметът на Община Трявна и организаторът на турнира „Tryavna Cup“ 2022 и на най-добрите състезатели при набор 2010 год. Най-добър защитник тук е Теодор Пашовски от Славия (София), най-добър вратар – Константин Кунев от Кронос (Пловдив), а най-полезен играч на турнира стана Александър Динев от Арена (Ямбол). Димитър Драгнев от Ботев (Пловдив) се отличи като голмайстор сред своите връстници. Последни в класирането, при набор 2010, останаха Янтра (Габрово), след като загубиха от отбора на Спартак (Варна). Черноморец (Бургас) и Ботев (Пловдив) заеха шесто и пето място, а момчетата на ЦСКА (София) и Кронос (Пловдив) се наредиха на призовите четвърто и трето място. С един гол повече (1:0), отборът на Славия (София) успя да победи този на Арена (Ямбол) и стана шампион на турнира „Tryavna Cup“ 2022 при набор 2010, Футбол 11.

Международният детски футболен турнир „Tryavna Cup“ 2022 год. продължава с набори 2011/2012/2013 год. Отборите ще премерят сили на стадион „Ангел Кънчев“ в Трявна до 9 април, когато ще стане ясно и кой ще е големият победител в тазгодишното издание на престижаната спортна надпревара.