КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ЗАРАДВА С МАРТЕНИЧКИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПО СЛУЧАЙ 1 МАРТ

март 1, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес отбелязваме един от най-красивите и обичани български народни празници, който е предвестник на пролетта, пробуждането и новия живот. По традиция на 1 март се окичваме с бяло-червени мартенички, за да сме румени и засмени, весели и щастливи, през цялата година.

Обичаят, разбира се, бе спазен и на територията на Община Трявна, където и на този 1 март местната власт зарадва малки и големи с подготвени мартенички за здраве и берекет. С най-добри пожелания кметът на Община Трявна окичи служителите в Социалното предприятие за социални услуги в гр. Трявна, които бяха първи посетени от градоначалника тази сутрин.

Да бъдат здрави, румени и много засмени пожела г-жа Силвия Кръстева на целия екип и на всички потребители на Социалните услуги в общността, които бяха лично закичени с бяло-червена мартеничка на ръката. Жестът, разбира се, бе върнат на кмета с ръчно изработена такава от потребители и служители, които и тази година се бяха постарали в направата на най-различни красиви мартенски творения.

Уважение по случай 1 март и обичания български празник, кметът на Община Трявна прояви и към целия екип и всички потребители на Дом за стари хора – гр. Трявна. „Бъдете най-вече здрави и много благословени!“ пожела г-жа Силвия Кръстева при посещението си при възрастните хора.

След социалните институции дойде ред за раздаване на мартенички и на най-малките сладури от Детска градина „Светлина“ и Детска градина „Калина“ в Трявна. Децата с много радост и вълнение получиха своите бяло-червени гривнички, за които благодариха с песни по случай Баба Марта. И тук, кметът на Община Трявна бе зарадван с красиви мартеници, изработени с много любов и старание от педагогическия персонал на двете детски заведения.

Да бъдат бели, румени и засмени, пожела г-жа Силвия Кръстева и на малките сладури от Детска градина „Осми март“ в Плачковци, които също бяха окичени с мартенички на ръчичките. Екипът и децата благодариха на градоначалника за проявеното уважение и го поздравиха с рецитиране на стихче и мартенски подарък от сърце.

Разбира се, плетени бяло-червени мартенички получиха служители и потребители на модерния Дом от семеен тип за възрастни хора „Сребърно гнездо“ в кв. Божковци в Трявна. С усмивки на лицата и топлина в сърцата всички си пожелаха да бъдат здрави, а празникът да донесе много нови поводи за радост, благоденствие и щастие.

„Баба Марта бързала, мартенички вързала“ и на дамите от пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ в Трявна. Кметът на Община Трявна пожела на всички да бъдат здрави и с удоволствие разгледа ръчно изработените гоблени и плетени карета, с които талантливите дами побързаха да се похвалят.

Община Трявна още веднъж поздравява всички по случай 1 март и отбелязването на Баба Марта, като пожелава най-вече здраве, берекет и много поводи за щастие и усмивки! Честит празник!