КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРЯВНА ЗАРАДВА ТРЕВНЕНСКИТЕ МАЛЧУГАНИ С ПОДАРЪЦИ И ВКУСНА ТОРТА ЗА КОЛЕДА

декември 20, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес празнуваме Игнажден – денят, поставящ началото на най-хубавите и светли коледни и новогодишни празници! Според поверието, който влезе пръв в къщата, той ще вещае и каква ще бъде следващата година. Да бъде здрава, мирна и щастлива, днес, пожела кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която бе пръв официален гост в тревненските детски градини – ДГ „Калина“ и ДГ „Светлина“.

Вкусна торта и манипулативна игра получиха малчуганите от двете детски заведения, които с нетърпение очакваха госта на днешния голям празник. Г-жа Силвия Кръстева не пропусна да попита децата дали са слушали през тази година и дали вече са написали писмата си до Дядо Коледа. Отговорът, разбира се, беше единодушно „Да!“, което затвърди мнението, че малчуганите ще получат най-хубавите си подаръци.

„Пожелавам Ви да бъдете здрави, да има топлина, любов и доброта в сърцата и душите Ви и да споделите една незабравима Коледа с Вашите близки и роднини! Обичайте ги и ги уважавайте, защото по-ценно от семейството няма!“ пожела на ръководствата и екипа на двете детски градини кметът на Община Трявна. Благодарности за ползотворната съвместна работа и една успешна нова година пожелаха и директорите на ДГ „Калина“ – Трявна и ДГ „Светлина“ – Трявна, които изпратиха официалния гост с ръчно изработени коледни украшения.

Освен, че ще похапнат вкусна торта и ще поиграят на новата си игра, еуфорията за малчуганите днес е още по-голяма, тъй като двете детски градини посрещат Дядо Коледа и неговите помощници. Коледното тържество в ДГ „Калина“ е с участието на талантливите актьори от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново, а това в ДГ „Светлина“ с участието на Държавен куклен театър – Габрово.

Вкусна торта и подаръци ще бъдат раздадени и на малчуганите от ДГ „Осми март“ в Плачковци, които ще бъдат посетени от кметът на Община Трявна през утрешния ден, 21 декември, от 09:30 ч.