Кметът на общината награди местата за настаняване отчели най-добри резултати през 2018 година

март 26, 2019
Автор: Веселин Михов

image

Кметът на община Трявна Дончо Захариев лично награди местата за настаняване с най-много отчетени нощувки за 2018 година. Резултатите са сравнени като са отчетени капацитета и натовареността на легловата база. По традиция наградата се връчва в три категории: „Стаи за гости“,  „Къща за гости“ и „Хотел“.

В категория „Стаи за гости“ призовото място за 2018 година получава комплекс „Възрожденци“.

Къща за гости „Савина“ е отчела има най-добър резултат в категория „Къщи за гости“ за 2018 година.

В категорията за най-големите обекти – „Хотели“ победител е семеен хотел „Комплимент.

Кметът Захариев сподели с представителите на турстическия бранш намерението на общината да продължи организацията на множество атрактивни културни и спортни събития, каквито са разбира се на първо място Славейковите празници, но и Дните на Дърворезбата, Международния фолклорен фестивал, хоротеките на фолклорните състави, Международен футболен турнир за деца на „Футбол арена“ Варна, „Трявна ултра“, офроуд надпреварата „Трявна 4х4“, Трабантфест и много други. Плодовете на този труд личат от увеличението с 12 500 в броя на отчетените от местата за настаняване нощувки за 2018 година спрямо 2017 година.

Кметът на общината благодари на представителите на наградените обекти, а чрез тях и на целия бранш, за проявената коректност, за ползотворната съвместна работа и изрази надежда за ползотворно партньорство с бизнеса за привличане на повече туристи в следващите години.