Кметът на Трявна награди отличените ученици в литературното четене на творби по време на Славейкови празници 2018

юни 8, 2018
Автор: Илияна Георгиева

image

Вторият ден от Национални Славейкови празници 2018 по традиция започна с литературно четене на собствени творби на ученици от СУ “П. Р. Славейков”.

     

И през тази година литературното четене се проведе в двора на Славейковата къща в Трявна. Жури от преподаватели в Славейковото училище отличиха двете най-добри творби, а техните автори получиха своите награди от кмета на Община Трявна. Дончо Захариев връчи на Димитър Митев от 12 клас и Ивана Георгиева от 8 клас  по 100 лв., като средствата са дарени от проф. д-р Иван Гаврилов.

        

Преди няколко седмици професорът и радетел за опазването на българщината направи редица дарения за общината, едно от които е в размер на 1000 лв., които да бъдат разпределени под формата на парични награди за двете най-добри творби на ученици от СУ “П. Р. Славейков”, участващи в литературното четене по време на Славейковите празници през следващите четири години.

 

Заместник-кметът Николина Николова и Кольо Дабков – старши експерт КОСЗ връчиха на всички ученици, участващи в четенето книги, осигурени от Община Трявна.