КМЕТЪТ ПОЗДРАВИ ЕКИПА НА СМРЗИ-ТРЯВНА ЗА ПОЛУЧЕНОТО ВИСОКО ОТЛИЧИЕ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО

август 1, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Кметът на Община Трявна поздрави директора на Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна и целия екип за високото отличие, което музейните експерти получиха за своята професионална дейност и приноса си към опазването и популяризирането на културно-историческото наследство на България. Почетният плакет бе връчен официално днес на г-жа Юлия Нинова от председателят на Управителния съвет на Сдружение „Национална културна платформа“ в музей „Старото школо“ в Трявна.

„Много благодаря за наградата, разбира се, заслугата е изцяло на Специализирания музей, на г-жа Юлия Нинова и на всички, които работят тук. Обещавам, че съвместната ни работа ще продължи и занапред, от гледна точка на това общината каквото може да даде и да помогне винаги е насреща!“ сподели г-жа Силвия Кръстева при връчването на наградата днес и пожела още много подобни такива на музейните специалисти.

Председателят на Сдружение „Национална културна платформа“ г-н Димитър Гешков подчерта, че музеят има изключително добро управление и висок потенциал, а съвместната работа с Община Трявна води до неминуеми успешни резултати в полза на обществото.

„Този възрожденски дух се вижда и това е и най-важният елемент, тук, има обединение, а това е много важно точно в тези времена, в които живеем, те са динамични и това е време на предизвикателството всеки един да покаже потенциала си – да бъде водещ, т.е. музеите да бъдат и съответно общината в това лице!“

Не на последно място, своята огромна благодарност изказа и директорът на Специализирания музей г-жа Юлия Нинова и пожела на всички това успешно сътрудничество да продължи и занапред.

„Благодаря, че сте усетили нашия стремеж да представим Трявна по най-добрия начин, да опазим наследството, да го представим пред хората. Аз съм го казвала много пъти – съдействието, което ни оказва Община Трявна в лицето на кмета има огромно значение да се случват нещата при нас и може да си пожелаем със здраве да продължим да работим заедно за Трявна!“ заяви г-жа Юлия Нинова.

Освен СМРЗИ-Трявна, Сдружение „Национална културна платформа“ награждава още и Историческия музей в Дряново отново за приноса към развитието на културно-историческото наследство на България.