КМЕТОВЕ И КМЕТСКИ НАМЕСТНИЦИ ПРОВЕДОХА РУТИННА РАБОТНА СРЕЩА ЗА ЗИМЕН СЕЗОН 2023/2024

декември 4, 2023
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес кметът на Община Трявна проведе рутинна работна среща с кмета на Кметство Плачковци и кметски наместници с главна тема на обсъждане „Зимен сезон 2023/2024“ и зимно поддържане на територията на всички населени места в общината. На срещата присъстваха още общински експерти и служители.

Разгледани бяха основно въпроси, свързани с дейности и мерки, които местните ръководители трябва да предприемат при следващ снеговалеж, както и по-голяма ефективност на взаимодействие със снегопочистващите фирми от ДЗЗД „Зимно поддържане“ – гр. Трявна за създаване на максимална организация на работа по райони.

Местната власт обсъди и възможните варианти за осигуряване на допълнителна техника и високопроходими моторни превозни средства за оказване на съдействие при евентуални усложнени зимни условия.

Кметът на Община Трявна отново използва възможността да благодари на кмета на Кметство Плачковци, кметските наместници, всички общински служители, доброволци и представители на снегопочистващите фирми, които се включиха в извънредната ситуация и помагаха за нейното овладяване на терен.

Със Заповед на кмета на Община Трявна, бедственото положение на територията на общината е отменено от 01 декември 2023 г.