КОЛЕДЕН ДУХ В ТРЯВНА! ЗАПОЧНА ПРАЗНИЧНОТО УКРАСЯВАНЕ

ноември 23, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Традиционно в края на месец ноември – на прага на зимния сезон и един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, Община Трявна започва Коледна премяна на нашия град, която придава на жители и гости на града още по-празнично настроение!

Духът на най-уютния, топъл и светъл празник вече се усеща по улиците на града – през изминалите дни служители на Община Трявна поставиха празнични осветителни тела на ул. „Стара планина“, в кв. „Светушка“, по фасадата и пред сградата на общината, както и красивото звездно небе над „Кивгирения“ или т.нар. Гърбав мост в Старата част на възрожденския ни град, което традиционно допълва цялостната феерия от празнични светлини в този период на годината.

До края на деня се очаква да приключи Коледната украса на големия кипарис пред сградата на НЧ „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна, на който вече са закичени големи коледни украшения, гирлянди и светещи лампички. Празнично пременени са и трите дървени къщички, разположени на площада пред читалището, които и тази година ще предлагат на малки и големи ръчно изработени коледни украси, лакомства и подаръци на традиционния Коледен базар.

Предстои допълнително украсяване пред сградата на общинска администрация, украсяване на Каменния мост на ул. „Ангел Кънчев“, коледна премяна в парка пред Районния съд и поставяне на две големи коледни елхи в кв. „Светушка“ и на площад „Капитан Дядо Никола“ пред Часовниковата кула в Трявна.

През следващите дни очаквайте и цялата Коледно-Новогодишна празнична програма на Община Трявна за тази година!