КОЛЕДНА КАМПАНИЯ ЗА ЖИВОТНИТЕ В ПРИЮТА „УЛИЧНИ СЪРЦА“ В С. ГЛУШКА

ноември 29, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

На тази Коледа нека да отворим сърцата си и за десетките безстопанствени животни, които също като нас хората се нуждаят от грижи, любов и топлина, за да живеят! Ежегодно в помощ на четирикраките ни любимци се явяват приятелите ни от приюта за безстопанствени кучета „Улични сърца“ в с. Глушка, с които работим и които с общи усилия полагат всички необходими ветеринарни грижи за животните и намират в последствие приемни домове, където кучетата да бъдат настанени.

Тази година, ние от Община Трявна решихме също да подкрепим тяхното благородно дело и да стартираме коледна кампания в помощ на животните. Инициативата е насочена най-вече към децата и младежите от всички детски градини и училища на територията на Община Трявна  – ДГ „Светлина“, ДГ „Калина“, ДГ „Осми март“ – Плачковци, ОУ „Проф. Пенчо Н. Райков“, ОУ „Васил Левски“ – Плачковци, СУ „Петко Р. Славейков“ и НГПИ „Тревненска школа“, като основната цел е да се възпита още по-голяма любов и доброта у подрастващите и към животните около нас. Кампанията е обвързана и с 5 декември, когато е и Международния ден на доброволеца.

Заедно със своите родители, всички деца и младежи могат да участват в Коледната благотворителна кампания като занесат в детското или учебно заведение кучешка храна, лакомства, а защо не и кучешки играчки, с които животните да се забавляват на воля в приюта. След 10 декември служители на Община Трявна ще посетят образователните институции и ще съберат дарените помощи за кучетата в приюта „Улични сърца“.

Набирането на пакетите и/или консерви храна може да се извърши и на място в Община Трявна от всички заинтересовани граждани, които също искат да се включат в кампанията. За повече информация относно предаването на помощите за животните може да се обръщате към специалистът „Връзки с обществеността“ в Община Трявна – Юлияна Цанева на тел: 089 441 4282 или на имейл адрес: yuliyana.tsaneva@tryavna.bg

Всички събрани пакети с дарени кучешка храна, лакомства и играчки ще бъдат предадени на място в приюта „Улични сърца“ в с. Глушка, с което ще стоплим не само човешките сърца, а и тези на четирикраките най-добри приятели на човека!