КОЛЕДНАТА ЕЛХА В ТРЯВНА ГРЕЙНА В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК

декември 5, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

ПРАЗНИЧНИТЕ СВЕТЛИНИ ЗАСИЯХА ПОД ЗВУЦИТЕ НА НАРОДНИ ХОРА И ВПЕЧАТЛЯВАЩА ЗАРЯ НА ПЛОЩАД „КАПИТАН ДЯДО НИКОЛА“ В ТРЯВНА

Коледната елха и празничните светлини в Централната градска част на Трявна грейнаха в пълния си блясък, тази вечер, с богата подготвена програма на площад „Капитан дядо Никола“ в града. По традиция светването на празничната премяна на 7-метровото коледно дръвче официално постави начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна и доказа, че е едно от най-дългоочакваните и обичани събития от жители и гости на града.

И тази година, разбира се, най-радостни бяха децата, които с нетърпение очакваха заветния момент до светването на елхата. Някои от тях даже успяха лично да предадат своите писма до Дядо Коледа, който заедно със Снежанка, изненада малчуганите в началото на вечерта. Малки и големи не спираха да се снимат с Добрия старец и неговите помощници и да се хвалят колко много са слушали през тази година.

Празничната програма започна точно в 18:00 ч. с камбанения звън на Часовниковата кула. Поздравление към всички присъстващи отправи кметът на община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която пожела светли и топли Коледно-новогодишни празници.

„Пожелавам Ви от сърце, на Вас и вашите семейства – мир и светлина в душата, доброта, здраве и само хубави емоции, както и една хубава и незабравима Коледа. Нека светлините на нашата елха да бъдат най-светлите ни пожелания. Вярвайте от сърце и доброто ще победи, бъдете здрави и весели празници,“ сподели още кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Първи на сцената излязоха малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, които зарадваха присъстващите с коледни песнички и подготвени стихчета. Дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна също поздравиха гостите с тематични фолклорни изпълнения.

Веднага след тях на сцената излезе талантливата поп певица Стела Георгиева – STELLAR, която приповдигна настроението на малки и големи с весели коледни песни.

Кулминация на вечерта бе тържественото запалване на празничните светлини на коледната елха в Трявна, което и тази година бе обратно отброено от кметът на Община Трявна с помощта на нетърпеливите дечица. Блясъкът на коледната премяна бе допълнен от впечатляваща заря, която озари небето над Трявна.

Празникът продължи с Детски танцов ансамбъл и Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които заедно с присъстващите извиха кръшни хора на площад „Капитан дядо Никола“ в града.

Община Трявна благодари на всички за участието тази вечер, както и на ръководството и децата на ДГ „Калина“ – гр. Трявна, които по непредвидени обстоятелства не успяха да вземат участие в празничната програма.

Фотограф: Димитър Сотиров