Коледни подаръци получиха над 300 деца от детските учебни заведения в Община Трявна

декември 23, 2017
Автор: Веселин Михов

image

Кметът на Община Трявна Дончо Захариев и заместник-кметът Николина Николова зарадваха децата в детските учебни заведения в Трявна и Плачковци с коледни подаръци, осигурени от мъжкия клуб Round Table, който обединява млади предприемачи по цял свят на възраст между 18 и 40 години.

Над 300 подаръка бяха осигурени по линия на партньорството между Община Трявна и „Раунд Тейбъл клуб“  – Пловдив. Всички деца от детските градини в Трявна и Плачковци, както и деца в неравностойно положение от общинските училища получиха подарък с коледно пожелание от техни връстници от Германия и Австрия.

Международната организация „Раунд Тейбъл“ е създадена през 1927 г., а нейна основна цел е събирането на млади професионалисти, които обединяват сили в обществено полезни каузи и инициативи. „Раунд Тейбъл“ е намерила съмишленици в над 65 държави в цял свят, наброява над 40 000 членове, обединени в 2700 мъжки клуба. За организацията е от изключително значение да насърчава предприемаческото мислене и инициативността при деца и младежи, както и да подпомага хора, които искат да се развиват в сферата на своето образование.

Децата от учебните заведения в Трявна и Плачковци искрено се зарадваха на подаръците, а някои от тях дори подготвиха свои подаръци, които да изпратят към връстниците си от Германия и Австрия. Ръководствата на детските учебни заведения изказаха своята благодарност за прекрасната инициатива към кмета на Община Трявна и организация „Раунд Тейбъл“.