КОНФЕРЕНЦИЯ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА „ ЕСТЕСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ – 2019 ГОДИНА НА ВЪТРЕШНИЯ ТУРИЗЪМ“

февруари 11, 2019
Автор: Илияна Георгиева

На  09.02.2019 г. се проведе  конференция“ Естествено в  България – 2019 година на вътрешния туризъм“,  която бе открита от  министъра на  туризма Николина Ангелкова. Основен  акцент   бе насърчаването на  вътрешния туризъм и привличане на повече пътувания към различните региони на страната.  Официални  гости  на  събитието  бяха  г-жа Цвета Караянчева, председател на 44-тото Народно събрание, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам. – кметът на София Дончо Барбалов. На форума участваха още кметове, представители  на  бизнеса  и неправителствения  сектор.

                                                                                 

Целта на конференцията  е да се обърне внимание на по-малките общини. Г-жа Ангелкова съобщи, че се подготвя специален календар на събитията през 2019 г. за тези общини с цел да се увеличи популярността на всички уникални и интересни места и събития, които те организират и по този начин да се привлече интересът на повече българи към тях.

Представеният  материал от г-н Захариев  предизвика интерес сред всички присъстващи. Г-жа Ангелкова   заяви , че  с удоволствие  ще посети Трявна и ще присъства на Празника на дърворезбата.Тя пое ангажимент всички събития от културния календар на община Трявна да станат  част от културния календар на Министерството на туризма.

Министър Кралев поздрави г-н Захариев за богатия и разнообразен спортен  календар и заяви, че тези два отрасъла- спорт и туризъм -трябва да бъдат свързани, защото спортните  състезания не са самоцел, а също водят множество посетители.