КОНФЕРЕНЦИЯ В SOS ДЕТСКО СЕЛИЩЕ ТРЯВНА

февруари 27, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Днес SOS Детско селище Трявна бе домакин на конференция на тема „Готови за самостоятелност – интегриран подход за развитие на капацитет на млади хора, напускащи грижа и професионалисти, които ги подкрепят“. Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева уважи поканата на ръководството на SOS  Детското селище в Трявна в лицето на Иван Христофоров и присъства на днешното събитие.

В присъствието на специалисти в рамките на конференцията бе обсъдена и дискутирана ролята на професионалистите, подкрепящи младите хора, излизащи от алтернативната грижа. Бяха представени различни похвати и методи за по-пълноценна подкрепа за младежите, като се акцентира върху важността тази подкрепа да продължи и след напускането на грижата.

Събитието започна с приветствие от Иван Христофоров – директор Програма “SOS Детско селище Велико Търново – Габрово – Трявна“. След това се пристъпи към същинската част на конференцията, в която бе представен проект „Готови за самостоятелност“ и неговите резултати. Презентациите бяха представени в два панела – „Похвати и методи за по-пълноценна подкрепа за младежи, излизащи от грижа“ и „Ролята и важността на професионалистите, работещи с млади хора, напускащи грижа“.