КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА СЪСТАВА НА СИК В ОБЩИНА ТРЯВНА ПРИКЛЮЧИХА СЪС СЪГЛАСИЕ

октомври 5, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Консултациите за сформиране на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на Община Трявна за предстоящите на 14 ноември 2021 год. избори за народни представители и президент и вицепрезидент на Република България се проведоха вчера в заседателната зала на Община Трявна.

На тях присъстваха упълномощени представители на парламентарно представени партии и коалиции в 46-тото Народно събрание. Консултациите бяха председателствани от кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева и секретаря на Община Трявна – г-жа Албена Конакчиева.

След проведени разговори между представителите на политическите партии и коалиции, сформирането на секционните избирателни комисии приключи със съгласие. Разпределени са общо 156 председатели, зам. председатели, секретари и членове в 21 СИК, като 19 от тях са редовни, а последните две избирателни секции – в МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“ ЕООД – гр. Трявна и в Дом за стари хора – гр. Трявна ще се образуват само при наличие на не по-малко от 10 избиратели и не по-късно от 48 часа преди начало на изборите. Информацията за гласоподавателите ще бъде подадена от ръководителите на съответните заведения. Две подвижни избирателни секции ще бъдат сформирани при наличие на подадени заявления отново на не по-малко от 10 избиратели, които са карантинирани или са трудноподвижни и не по-късно от 48 часа преди началото на изборите.

Ето и разпределението на представителите на политическите партии и коалиции в избирателните секции на територията на Община Трявна, както следва:

ПП „Има такъв народ“ – 36
КП ГЕРБ – СДС – 35
Коалиция „БСП за България“ – 22
ПП ДПС – 21
Коалиция „Демократична България – обединение“ – 21
ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме“ – 21

Повече информация за предварителните избирателни списъци и СИК може да откриете на страницата на Община Трявна в секция „ИЗБОРИ“.