КРИМИНАЛНАТА КОМЕДИЯ „РЕДКИ ТЪПАНАРИ“ ГОСТУВА В ТРЯВНА

октомври 25, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

На 31 октомври Трявна ще бъде домакин на хитовата криминална комедия „Редки тъпанари“ по филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“. На сцената на Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ ще излязат Мая Новоселска; Явор Бахаров; Роберт Янакиев; Александър Сано; Дайана Михайлова; Ясена Господинова; Петя Венелинова; Александър Узунов; Ивайло Спасимиров.

Жители и гости на града ще могат да се насладят от 18:30 ч. на един силно комедиен сюжет, който разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Те са фрапиращо непрофесионални и абсолютно неподходящи за престъплението, с което са се нагърбили. Разбира се, самочувствието им е обратно пропорционално на възможностите им.

„Бандата им се състои от некадърен спортист, провалил се адвокат, уволнен кинооператор, бездарен сицилиански мафиот и младоженец, захванал се да краде в деня на сватбата си. Ние съчувстваме на тези бандити, за разлика от днес, когато филмите ни карат зорлем да им се възхищаваме. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“.

Разбира се, няма да разказвам сюжета, тъй като това е пагубно за всяка криминална история. Филмът на Моничели е от епохата на италианския неореализъм и е номиниран за Оскар през 1958 г. В него участват грандиозните артисти Марчело Мастрояни, Тото и Витторио Гасман. А артистите в спектакъла не са по-лоши от тях.

Със Симон Шварц преработихме сценария, така че да го доближим до съвременна България, а именно – бедна, крадлива и безперспективна за огромен брой хора.

Между Италия през 50-те години на миналия век и България в наши дни има някаква „роднинска“ близост.“ разказва българския театрален, телевизионен и кинорежисьор Теди Москов.

Важно: Спектакълът не е подходящ за лица под 14 години!

„Редки тъпанари“ донася награда „ИКАР“ за поддържаща мъжка роля на Явор Бахаров на 27 март 2018 година и награда „ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН“ за режисура на Теди Москов на 1 април същата година. Билети на касата на читалището. За резервации се обадете на тел.: 0887005591 или на тел.: 0898293951.

Очаква ви смях до сълзи, виртуозни номера и комедия безкрай! Заповядайте!