„КУПАТА НА КМЕТА” ОТИДЕ ПРИ НАЙ-СТАРИЯ ТРАБАНТ ПО ВРЕМЕ НА ТРАБАНТ ФЕСТ 2022 В ТРЯВНА

май 31, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

„Купата на кмета” – една от наградите, които традиционно се връчват на собственици на ретро возила по време на утвърдилия се вече в Трявна Трабант фест, тази година отиде при най-стария соц автомобил Трабант 600, произведен през далечната 1963 година. Наградата бе връчена от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева на гордия собственик Кольо Тончев от Добрич с пожелание за здраве и още много дълги години участия в различни автоизложения. „Купата на кмета на Кметство Плачковци” пък грабна тунингован трабант 4х4, който не спираше да приковава погледите на минувачите и любителите на картонените возила. Призът бе връчен от кмета на Кметство Плачковци г-н Борислав Борисов. Събитието се проведе за пета поредна година на площада пред паметника на Петко Славейков в града, организирано от Община Трявна и Национален клуб „Трабант”.

През изминалата събота Трабант фест 2022 събра в сърцето на възрожденска Трявна над 80 ретро автомобила от близо и далеч, както и десетки собственици, съмишленици и привърженици на немската марка. Изложението предизвика интерес, носталгия и любопитство сред неспирния поток от граждани и гости на града, които се спираха за снимка и се запознаваха отблизо с историята и спецификите на возилата от техните собственици. Приветствие и благодарност към всички участници отправи кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

„Здравейте и добре дошли в прекрасна Трявна! За мен е изключително удоволствие, че за пета поредна година нашият град е домакин на Трабант фест 2022! Убедена съм, че всички, които дойдоха да участват в нашето събитие ще са доволни от това, което организираме. Най-голяма благодарност искам да изкажа на Национален клуб „Трабант”, на които дължим това събитие да се състои за поредна година! Благодаря Ви от сърце, надявам се да сме създали добро настроение и усмивки на всички Вас и да се насладите на всичко, което виждате!” заяви г-жа Силвия Кръстева.

Освен автентични трабанти от едно време, на място можеха да бъдат видени още различни жигули, вартбурги, ретро мотори и единствения у нас дървен мотор, дело на тревненски майстор дърворезбар. Разбира се, не липсваха и атрактивни возила, като спечелилият „Купата на Кметство Плачковци” тунингован трабант 4х4, ретро ремарке – палатка, лада патрулка „Народна милиция”, вартбург такси, трабант със спортно окачване и бижуто на Трабант феста – „Пеперудената фея”. Розовият бонбонен трабант от 85-та година е собственост на Ина Николова, има мигли на своите фарове, отличаващ се тунинг и е най-любимото возило на дамата, придобила популярност в цялата страна.

По време на феста за доброто настроение на всички гости допринесе и Танцов ансамбъл „Трявна” при Народно читалище „Пенчо Славейков 1871”-Трявна, които извиха кръшни хора насред площада и разиграха малки и големи. Всички участници бяха отличени с грамоти и символични награди, свързани с най-голямата им любов – ретро возилата, които бяха връчени от кмета на Община Трявна, кмета на Кметство Плачковци и представители на Национален клуб „Трабант”.

Трабант фест 2022 година завърши по традиция с почетна обиколка, която премина по главните улици на Трявна и Плачковци!