МАЛКИ ФУТБОЛИСТИ ОТ ГОЛЕМИ ОТБОРИ ПРИСТИГАТ В ТРЯВНА ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР „TRYAVNA CUP“2022

март 23, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

За шеста поредна година Трявна ще бъде домакин на Международния футболен турнир за деца „Tryavna Cup“ 2022. Мащабното събитие се организира със съдействието на Община Трявна и тази година очаква да посрещне близо 3000 посетители от цялата страна. Надпреварата ще се проведе от 1 до 9 април на стадион „Ангел Кънчев“ в града и ще бъде разделена на два цикъла – от 1 до 5 април за деца, набори 2009/2010 и от 6 до 9 април за деца, набори 2011/2012 и 2013.

„Тази година нямаме чуждестранни отбори, заради войната в Украйна и емигрантската вълна, а и заради все още продължаващата пандемия от Covid-19 и нуждата от тестване за влизане и излизане от България.“ сподели Илко Станчев, който е управител на ДФК Делфините и основен организатор на турнира.

„Tryavna Cup“2022 ще посрещне малките футболни надежди на общо 40 отбора, сред които големи отбори като ЦСКА София, Ботев Пловдив, Пирин Благоевград, Спартак Варна, Славия София, Олимпия София, Тракия Пловдив, Янтра Габрово и други. Организаторите споделят, че участниците в турнира ги очакват много зрелищни мачове, голяма конкуренция и много положителни емоции. Най-добрите сред тях ще бъдат наградени от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

„Нашата идея е да се стремим към участието на високо ниво отбори, които да вдигат качеството на българския футбол и самите деца да срещнат сериозни съперници по време на играта, а и пролетната им ваканция да бъде също пълноценна. Не на последно място трябва да се покаже и хубавата спортна база в Трявна, това е една дестинация в централната част на България, удобна е за всички откъм пътуване, има богата съхранена история и това са добри предпоставки за провеждане на турнира именно тук! Ще бъдат запълнени хотели, къщи за гости, ресторанти и ще се отрази благоприятно върху развитието на туризма!“ допълва още Станчев.

Международният футболен турнир за деца „Tryavna Cup“2022 е записан в календара на БФС и съдиите ще бъдат назначени от Зоналния съвет на БФС Велико Търново.