МБАЛ „Д-Р ТЕОДОСИ ВИТАНОВ“ ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ ФИРМА „ЕМКО“ ООД

май 14, 2020
Автор: Юлияна Цанева

image

Фирма „ЕМКО“ дари два апарата на общинската болница. Дарението бе предадено на управителя на тревненската болница д-р Татяна Станчева от директора на Обособено производство – Трявна инж. Славчо Димиев. Единият апарат е глюкоанализатор, който служи за измерване на кръвна захар, а другият – мобилен ЕКГ апарат. От тези апарати имат нужда едни от най-застрашените от тежко протичане на инфекцията с COVID-19 хора – болните от диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Дарението бе извършено в присъствието на представители на фирма „ЕМКО“, председателя на Общински съвет – Трявна инж. Стефан Петров и зам.-кмета на Община Трявна – Марин Маринов.

По думите на инж. Димиев, дарението е направено като жест към хората от община Трявна и към медицинските лица, които се грижат за опазването на нашето здраве. Той е на мнение, че хората трябва да си помагат, когато и с каквото могат, за да се справят по-лесно с предизвикателствата и създалата се ситуация.

Д-р Татяна Станчева благодари за благородния жест, като увери, че за медицинските лица този акт има не само финансова стойност, а е знак на съпричастност, на загриженост, на човечност.

Зам.-кметът на Община Трявна Марин Маринов изказа своята благодарност за високохуманния жест, който показва ангажираност и отношение към дейността на общинската болница, както и към здравето на гражданите.