МЕЖДУНАРОДНИЯ УЛТРАМАРАТОН ПО БЯГАНЕ В ПРЕСЕЧЕНА МЕСНОСТ „ТРЯВНА УЛТРА“2019 ПРОДЪЛЖИ И В СЪБОТНИЯ ДЕН

юли 13, 2019
Автор: Илияна Георгиева

В събота в 9.00 ч. стартираха участниците и на по – късите дистанции 23,42 и 76 км.  Извън основните надпревари в свободната дистанция  от 3 км. се включиха допълнително много деца  и възрастни,  за  които  записването стана на място.  В тази  дисциплина  взеха  участие  и  представители  на Общинска  администрация – Трявна.  В  свободната  дистанция  от 3  км.  се  включи  тазгодишния  победител  от  „Гласът  на България“- Атанас Кателиев. Най-възрастния  участник в надпреварата е 69-годишният Людмил Николов,който ще мери сили в новото 42 км.трасе. Фаворит там обаче е миналогодишния победител на 76 км.- Александър Спасов.

 

По случай пет годишнината на Международния ултрамаратон пред  НЧ “ П.Славейков1 871“ се състоя празничен концерт, в който взеха  участие Dirty Finger и  тазгодишния  победител  от „Гласът  на България“ Атанас Кателиев.  „ТРЯВНА УЛТРА“ 2019  се  случи  благодарение  на  Община  Трявна , Кметство Плачковци  и с безрезервната подкрепа на редица спонсори  и партньори.

На победителите от всички дистанции бяха връчени грамоти, плакети изобразяващи тревненската часовникова кула, както и подаръци от спонсорите на събитието.

В свободната дистанция  от 3 км., първо място при жените зае Елица Тодорова , а при мъжете Лъчезар Иванов.

В по – късите дистанции 23,42 и 76 км.,  призовите  места заеха, както следва:

При 23 км.на първо място при жените се класира Антония Григорова, а при мъжете Шабан Мустафа.

При 42 км.на първо място при жените се класира Тоня Тонева, а при мъжете Александър Спасов.

При 76 км.на първо място при жените се класира Елеонора Георгиева, а при мъжете Росен Русев.

В най-дългата дистанция – 141 км. първо място при жените зае Гергана Малчева , а при мъжете Димитър Маринов.

Кметът на община Трявна  Дончо Захариев закривайки тазгодишния формат „ТРЯВНА УЛТРА „2019., благодари на организаторите и най вече на състезателите,благодарение на които това прекрасно събитие се провежда вече за пета поредно година в Трявна.  С пищна заря в небето над Трявна завърши „ТРЯВНА УЛТРА „2019.