Milan Academy Junior Camp – България продължава на 6 август в Несебър

юли 13, 2018
Автор: Илияна Георгиева

image

Преди дни в Трявна бе официално затворен първия етап от „Милан Джуниър Камп 2018“. Детският футболен лагер се организира за шеста поредна година и за първи път гостува в нашия град. Вторият етап от инициативата за тази година ще се проведе в Несебър от 6-ти и продължава до 11-ти август. По този повод на градския стадион в морския град се проведе пресконференция, на която присъстваха присъстваха Николай Димитров – кмет на oбщина Несебър, Дончо Захариев – кмет на oбщина Трявна, Ивайло Рачев – официален представител на Milan Junior Camp за България и Георги Маринов, президент на ОФК Несебър.

Истинска футболна фиеста очаква Несебър по време на провеждането на детския лагер, стана ясно от думите на Дончо Захариев, кмет на община Трявна.

„Това, което се случи в нашия красив балкански град, бе празник между деца, треньори и родители, които заедно преживяваха емоцията на стадиона по време на обучението на малките таланти от треньорите на Милан. Кампът премина при изключителен успех в Трявна. Щастлив съм, че продължението ще бъде в черноморския Несебър. Хубави спомени, радостни деца и родители, невероятна атмосфера, на това ще насладите по време на футболните дни. Пожелавам добро събитие! И да продължим традицията да обучаваме нашите деца в името на тяхното здраве и  красотата на футболната игра”, каза кметът на Трявна.

„Първият етап завърши в Трявна, а втората част ще се проведе през август в Несебър. По време на мое лично посещение в Трявна се убедих в изключителната красота на града. Започваме съвместно  сътрудничество не само на футболно ниво, но и в културен и туристически аспекти. Останах впечатлен от занаятчийското училище на Трявна. Всички полски туристи, които идват в Несебър от Силезия, Катовице и Хожуф, ще посетят Трявна – прекрасен град с много възрожденска история. Футболът ни сплоти и започваме да си сътрудничим и на друго ниво”, заяви на пресконференцията Николай Димитров, кмет на община Несебър.

Зад проекта се крият дългогодишен труд и партньорство, което имаме с академията на АК „Милан”, акцентира Ивайло Рачев – официалният представител на Milan Junior Camp за България.

„С международната футболна академия за деца откриваме партньорството между АК „Милан” и Несебър и Трявна. Спортната база е изключително добра и  може да поеме голям брой деца, което предполага развитието и на други инициативи, които  сме с намерението да стартираме през септември. Лагерът започва на 6-август, а тренировките ще са по две всеки ден. Готвим грандиозен спектакъл за малките футболисти, подкрепен с богата културна програма, което ще започне с посещение на Старинен Несебър и ще завърши с приятелски мач – спектакъл  между деца, родители и треньори. В лагера в Несебър ще вземат участие осем треньори от АК „Милан”. От  ОФК „Несебър” ще се включат четирима като асистенти. Десет деца от школата на Общниския клуб получават безвъзмездно участие в предстоящата инициатива. Лагерът, който се проведе в Трявна, е вече на официалната страница на АК „Милан” и по всички канали на футболния клуб. Гледаемостта е много висока и направената по-този начин туристическа реклама гарантирано достига до потенциални и платежоспособни потребители на туристически услуги. По този повод вече има запитвания за пътувания до България от Италия и Франция. Това и една от основните цели на проекта – чрез лагерите да популяризираме нашите най-красиви туристически градове като уникални места за почивка. Целим да надградим академията като туристически продукт”, обясни организаторът Ивайло Рачев.

 

 Боян Грозев