МОБИЛНАТА СТАНЦИЯ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ТРЯВНА ВЕЧЕ Е ФАКТ

октомври 10, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

От днес Трявна подава ръка на всички собственици на електромобили с новоизградена мобилна станция за зареждане на возилата в града. Съоръжението е разположено непосредствено до Туристическия информационен център, намиращ се на ул. „Ангел Кънчев“ №33, и се обслужва от „Грей Стоун България“ ООД, която е и инвеститор на проекта.

Така, зарядната станция WINK CHARGING ще позволи зареждане на два електромобила едновременно, а мощността на зареждане на контакт е 22 kWh.

„Всеки притежател или ползвател на електромобил може да се възползва от нашите услуги, посредством достъпното и интуитивно мобилно приложение WINK, което може да бъде свалено от ползвателите на Android и iOS, в което подробно е указан начинът на зареждане и цената на kWh. Мобилното приложение е разработено изцяло за нуждите на клиентите на „Грей Стоун България“ ООД. Информация може да бъде намерена и на сайта на фирмата оператор www.winkcharging.com.“ споделят от фирмата-инвеститор на проекта.

Инструкции как точно се ползва станцията може да бъдат открити и на място със залепени указателни табели. Важно е да се отбележи, че плащането се извършва само онлайн след направена регистрация в приложението WINK, където са посочени и възможните методи за това.

„Към настоящия момент дружеството има поставени и функциониращи зарядни станции в градовете София, Видин, Монтана, Берковица, Казанлък, Клисурски манастир, а от 10.10.2022 г. и в гр. Трявна. Предстои изграждането на още 50-60 зарядни станции до края на годината в различни общини. Дългосрочната ни цел е да се превърнем в един от основните оператори на електрозарядни станции, достъпни във всяка една точка на страната.“ допълват още от „Грей Стоун България“.

„С новоизградената мобилна станция за зареждане на електромобили в Трявна и включването й в Световното мобилно приложение ще може да бъдем от полза на всички шофьори на тези возила, което ще бъде и още един начин за привличане на външни посетители в нашия град. Добре дошли сте и Ви очакваме!“ коментира кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

*По последни данни на „Евростат“ търсенето на електромобили от 2017 год. до 2020 год. е скочило шест пъти, но за същия период от време броя на станциите за зареждане са нараснали само два пъти. Съоръженията са разположени главно по бензиностанции на магистралите, като в жилищни квартали и паркинги в градска среда изграждането им е далеч по-бавно, което създава трудности за водачите. Това е и сред водещите приоритети на подобни търговски дружества у нас – създаване на по-добри и по-достъпни условия с изграждане на мрежа от бързи станции за зареждане на електромобили от всяка една точка на страната.