„МОЯТА ВЪЛШЕБНА КОЛЕДА“ ТЪРСИ НАЙ-КРАСИВАТА РИСУНКА И НАЙ-ОРИГИНАЛНАТА КАРТИЧКА

ноември 30, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Традиционно част от Коледно-новогодишната програма на Община Трявна е организирането и провеждането на детски конкурс за творчество съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. И тъй като не се съмняваме в таланта на нашите деца, и тази година, ги предизвикваме да развихрят своето въображение и да нарисуват върху бял лист хартия своята представа за вълшебна Коледа. Малчуганите могат да участват и с изработването на картичка, за която могат да използват най-различни техники за оригиналност, а защо не и да оставят своето пожелание към всички нас.

В конкурса „Моята вълшебна Коледа“ могат да участват деца и ученици от всички детски и учебни заведения на територията на Община Трявна с възрастова граница до 14 години. Ето и условията за участие:

УСЛОВИЯ В КАТЕГОРИЯ „КАРТИЧКА

  • Картичките да бъдат изработени от твърда хартия, картон или друг подобен материал;
  • Размерът на картичката да бъде не по-голям от 15/20 см и не по-малък от 15/10 см;
  • Може да бъдат изработена с материали и техники по избор /декупаж, квилинг, апликация/ и други техники на декоративното изкуство.

УСЛОВИЯ В КАТЕГОРИЯ „РИСУНКА“

  • Всяка рисунка да е с размер на по-малък от 18/28 см и не по-голям от 60/40 см;
  • Творбата трябва да бъде нарисувана върху картон, платно или друг вид твърд материал;
  • Материалите /вид боя, пастел, моливи и др./ са по избор на участниците;
  • По желание на участниците, рисунките могат да бъдат оформени в рамка или друг вид естетическа обложка.

Картички/Рисунки не отговарящи  на  изброените условия няма да бъдат оценявани!

Творбите ще бъдат разпределени в три възрастови групи:

  • Първа възрастова група – деца от детски градини;
  • Втора възрастова група – от 7 до 10 години;
  • Трета възрастова група – от 11 до 14 години.

Участниците могат да участват с 1 бр. коледна рисунка и 1 бр. коледна картичка. Задължително към всяка творба трябва да бъдат посочени имената на автора, неговата възраст, детско/учебно заведение, точен адрес и телефон за връзка.

Всички творби могат да бъдат изпращани до „Деловодството“ на Община Трявна, ул. ‘Ангел Кънчев“ №21, гр. Трявна, до 15 декември 2022 год. включително.

И тази година, комисия от тричленно жури ще обяви най-добрите коледни картички и рисунки. Ще бъдат връчени първа, втора и трета награда във всяка възрастова група, както и специална награда на МКБППМН – Община Трявна.

Награждаването в детския конкурс „Моята вълшебна Коледа“ ще се състои на 21 декември от 14:00 ч. в ритуалната зала на Община Трявна. Отличията ще бъдат връчени от кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева.

Очакваме Ви!