НА ГОСТИ НА ПРИЮТ „УЛИЧНИ СЪРЦА“ В СЕЛО ГЛУШКА

февруари 12, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Екип от Община Трявна посети приют „Улични сърца“ в село Глушка. Припомняме, че от 28 февруари 2020 г. залавянето на бездомни кучета на територията на община Трявна се извършва съгласно сключен договор между Община Трявна и фондация „Улични сърца БГ“. От тогава до този момент на територията на нашата община са заловени над 100 бездомни кучета. В приюта грижи за животните полагат много доброволци. Кучетата, които биват залавяни, се кастрират, обезпаразитяват, ваксинират и чипират, след което започва търсене на дом за тях в страната или чужбина.

В рамките на посещението бе заснет този кратък видеоклип, чрез който хората да се запознаят с дейността на фондацията. Поводът е съвместната кампания за безплатна кастрация на кучета, организирана от Община Трявна и „Улични сърца БГ“. В рамките на кампанията, домашните кучета на жителите на нашата община могат да бъдат кастрирани напълно безплатно.

 

Заявка за кастрация на куче може да бъде направена на e-mail: tryavna@tryavna.bg или на тел. 0894414282.

 

В това видео ще ви срещнем с Ема и Антъни Смит – създатели на приют „Улични сърца“, както и с доброволката Люси.

ВИДЕО

Ето какво ни разказа Ема Смит:

„Изминаха пет години откакто създадохме нашата фондация „Улични сърца БГ“. Отначало програмата беше да кастрираме кучета в рамките на община Дряново, но скоро осъзнахме, че проблемът не е само в Дряново, а се разпростира и в Трявна, и в Габровския регион. След това направихме приюта, защото се оказа че кучетата имат нужда от помощ ако са болни, наранени или бездомни. Открихме приюта преди четири години, а програмата за кастриране преди пет. Като цяло нашата цел е да намалим безстопанствените кучета на улицата, да намалим количеството на новородени и нежелани кученца посредством предлагане на безплатна кастрация за кучетата на всички граждани на общините Трявна и Дряново, като освен това на всяко куче бива поставен микрочип, издава му се „Европейски паспорт“, правим ваксина против бяс и им даваме таблетки срещу паразити. Надяваме се съвместно с община Трявна да успеем да кастрираме възможно най-много кучета през настоящата година, като така ще намалим значително количеството на безстопанствени кучета на територията на общината.“