НА ТОЗИ ЕТАП: АПИ ЩЕ ИЗВЪРШВА САМО АВАРИЙНИ ДЕЙНОСТИ НА ПЪТЯ ТРЯВНА-ГАБРОВО

ноември 23, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

След неколкократни проведени срещи и разговори, както и изпратени множество официални писма във времето, в края на месец октомври тази година Община Трявна отново постави въпроса за състоянието на пътната маркировка на републиканския път Трявна-Жълтеш-Габрово пред Агенция „Пътна инфраструктура“.

Републиканският път III-552 е основният, който свързва двете населени места и неговото поддържане е от изключително значение предвид безопасността на всички пътуващи ежедневно по него. През последните години, обаче, пътната маркировка в големи участъци от трасето липсва, а в други е избледняла и не се вижда достатъчно добре особено в тъмните часове на денонощието. Това от своя страна е предпоставка за пътно-транспортни произшествия и тежки инциденти! Като отговорна институция, Община Трявна осъзнава важността на този дългогодишен проблем и не може да остане безучастна в неговото решаване, затова отново алармира АПИ за необходимостта от спешни действия!

На този етап, обаче, всички дейности, свързани с текущото поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа, се възлагат с ограничени бюджетни средства, които са съобразени с класа на пътя и натовареността на движението, информират от Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

За републиканския път Трявна-Жълтеш-Габрово, от този месец се въвежда зимно поддържане и се изпълняват само аварийни дейности. Полагането на хоризонтална маркировка на пътя ще бъде възложено след осигурен финансов ресурс и при подходящи метеорологични условия, допълват още от АПИ без да посочват конкретен срок, в който това би било осъществимо.

Прилагаме и последното официално писмо, изпратено от Община Трявна, както и официалния отговор от Агенция „Пътна инфраструктура“:

Официално Писмо – Община Трявна 

Официално писмо – Агенция „Пътна инфраструктура“