НА ВЕЛИКДЕН – ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ И ЗАБАВНА ДЕТСКА ПРОГРАМА В ТРЯВНА

април 19, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Тази неделя, 24 април, честваме Възкресението на Сина Божи Иисус Христос. Навръх най-големият християнски празник Община Трявна съвместно с Община Дряново кани всички жители и гости на града на великденски концерт от 11:30 ч. на площада пред Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ в Трявна. Съвместният концерт ще бъде представен ден по-рано, на 23 април, от 11:00 ч. в Лятното кино в Дряново. Припомняме, че за първи път двете общини излизат с обща празнична програма „От Великден до Гергьовден в Дряново и Трявна“, която тази година е наситена с изключително много богати и разнообразни събития.

В Трявна концертът ще бъде открит с поздравление на кмета на Община Трявна по случай Великден, след което на сцената ще излязат децата от трета възрастова група „Веселият Слънчо“ към ДГ „Калина“, гр. Трявна, с изпълнение на две народни песни – „Червено цветенце“ и „Опни ми, тропни ми“ с музикален ръководител Ивелина Папасчикова. Детска вокална група „Дряновски звънчета“ с преподавател Яница Петрова към НЧ „Развитие-1869“, гр. Дряново, ще зарадва публиката с песните „Мечта за изгрев“ и „Рок-послание“. 17-годишният Мариян Аврамов, който е възпитаник на ЦНСТ-Габрово към SOS Детски селища, ще изпълни пиесата „Любовен романс“ на класическа китара.

Празничният концерт ще продължи под ритмите на „Бразилски модерен танц“ и „Джерусалем“ в изпълнение на клас по модерен балет с преподавател Елеонора Дянкова, музикално изпълнение на акордеон от Теодор Тодоров и финален фолклорен „Джиновски танц“ в изпълнение на представителен детско-юношески състав (ПДЮТС) „Балканджийче“ с хореограф Цветозар Кьоровски към НЧ „Развитие-1869“, гр. Дряново.

Непосредствено преди началото на празничния концерт ще започне и специалното забавно събитие, което сме подготвили за всички малчугани – „Великденски яйца за малките деца!“. Нашият аниматор, пременен като най-усмихнатото и приветливо великденско зайче, ще раздава на всички дечица боядисани яйца за здраве на площад „Капитан Дядо Никола“ пред Часовниковата кула точно в 10:00 ч. Програмата ще продължи с игри и изненади в обособения великденския кът в парка пред Районен съд-Трявна.

 

Програма – Великденско зайче 24.04.2022 г. 

 

24 Април 2022 г.

 Програма с Великденско зайче

10:00-10:30  – Великденски яйца за малките деца!

 Детенце мило при Зайчето ела,

прегръдка ти му подари,

с усмивката си озари

и в снимка момента запази!

Място: пред Часовниковата кула

пл.“Кап. Дядо Никола“-гр. Трявна

 

10:45-11:30 

Милички дечица,

Великденското зайче подготвя веселба-

в парка пред Съда ще бъде тя!

Рисунки с тебешир, музика и забавни игри-

със Зайчето танцувай ти!

Място: в парка пред Съда-гр. Трявна

Община Трявна запазва правото си на промяна в програмата!