НАД 100 ЕКИПАЖА ОТ СТРАНАТА И ЧУЖБИНА ПРИСТИГАТ В ТРЯВНА ЗА ТРАДИЦИОННОТО ОФРОУД СЪСТЕЗАНИЕ

септември 7, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Едно от най-изявените и мащабни спортни събития, което всяка година събира състезатели и любители на екстремните изживявания, отново ще събере офроуд екипажи от страната и чужбина в сърцето на Балкана – Трявна. Тазгодишното есенно издание на „Tryavna 2022 Offroad Forever“ ще се проведе в покрайнините на града в периода от 14 до 16 октомври, като официално ще бъде открито от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева на 15 октомври /събота/ от 08:45 ч. пред сградата на общинска администрация.

„Изключително добре работим с Община Трявна, постоянно поддържаме връзка с г-жа Силвия Кръстева и г-н Марин Маринов и им благодарим за оказаното съдействие. Благодарим също и на г-н Борислав Борисов и съвместната ни работа с Кметство Плачковци. Състезанието започва в петък, на 14 октомври, но официално ще го открием в съботния ден. Награждаването на най-добрите ще бъде в неделния ден от 15:00 ч. на полигона в Трявна.“ сподели г-н Йосиф Лагадов, който е част от организаторите на офроуд състезанието в Трявна.

Идеята за провеждане на подобно кроскънтри рали и офроуд състезание в покрайнините на Трявна се заражда през 2010 година, когато е и първото издание на екстремната надпревара.

„Така вече 12 години имаме възможността да организираме офроуд състезание и Трявна да е наш любезен домакин, за което отново благодарим! Не случайно сме избрали региона, защото е центърът на България и отделно тук има много повече хотели и места за настаняване на хората. Но както в Габрово, така и в Трявна, трасетата са много подходящи и има на полигоните затворен кръг, който е много подходящ също за публика и състезатели.“ коментира още г-н Лагадов.

Тази година се очаква „Tryavna 2022 Offroad Forever“ да събере над 100 екипажа от цялата страна включително и чуждестранни такива от Македония, Сърбия и Румъния, които ще се впуснат в тридневното офроуд приключение с джипове и UTV-та. Точните трасета и местата за наблюдение ще бъдат обявени допълнително от организаторите.