НАД 100 СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ МЕСТНИ КЛУБОВЕ ПО БАСКЕТБОЛ, ФУТБОЛ, ТЕНИС И ЛЕКА АТЛЕТИКА СЕ СЪБРАХА В ТРЯВНА ПО СЛУЧАЙ „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2022“

септември 28, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

В истински спортен празник се превърна поредното мащабно събитие, инициирано от Община Трявна във връзка с кандидатстването на местната власт в тазгодишното издание на Националния конкурс на Нестле България за спонсорство на общински проект – „Нестле за Живей Активно! 2022“. През изминалата събота спортен комплекс „Ангел Кънчев“ в града събра на едно място десетки представители на местни спортни клубове, които се обединиха около идеята за здравословен и активен начин на живот. Част от празника бе също така ръководството на Община Трявна в лицето на кмета и зам.-кмета, общински съветници, служители на общинска администрация и др., които също взеха дейно участие в подготвените спортни мероприятия.

Главните действащи лица на празника, обаче, бяха младите тревненски надежди, които не веднъж са прославяли града ни на регионални, национални и международни състезания. А именно състезателите от Тенис клуб „Българов“ – Трявна, СКЛА „ХАММЕР-ХВ“ – Трявна, Баскетболен клуб „Зограф“ – Трявна и Футболен клуб „Трявна 1922“ – Трявна. Под ръководството на своите треньори, децата и младежите показаха на терените най-доброто от себе си и с радост се включиха в конкурса на Нестле България, чийто фокус е именно едно от най-любимите им занимания – спортът!

ТК „Българов“ – Трявна организира и проведе турнир за своите възпитаници, в края на който раздаде отличителни грамоти и медали на най-добрите сред състезателите.

 

На изкуственото игрище до тях, ФК „Трявна 1922“ с Футбол 5 разигра зрелищен приятелски мач между децата, набори 2014 и 2015.

Малките и големи надежди на СКЛА „ХАММЕР – ХВ“ – Трявна пък демонстрираха бързина и издръжливост при щафетните игри, които техните треньори бяха подготвили на модерната лекоатлетическа писта на стадион „Ангел Кънчев“.

 

А БК „Зограф“ – Трявна показа кой има най-точен мерник при стрелбата на баскетболното игрище.

 

Спортното събитие събра на едно място и десетки родители, които не спираха да подкрепят своите деца и да се радват на успехите им.

 

За своето активно участие, малчуганите бяха поощрени с пресни плодове, които им бяха раздадени от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева. Градоначалникът пожела на всички да бъдат все така дейни и никога да не спират да спортуват и прославят града ни.

Не на последно място, активно участие в спортната проява, част от конкурса на Нестле България „Нестле за Живей Активно! 2022“, бе приятелска футболна среща между отборите на Община Трявна и Кметство Плачковци, в която се включи мъжката част на общинска администрация. Заредени с положителни емоции и много настроение всички си пожелаха да бъдат най-вече здрави и още по-активни!