НАД 120 ЕКИПАЖА ПРИСТИГАТ В ТРЯВНА ЗА ТРАДИЦИОННОТО ОФРОУД СЪСТЕЗАНИЕ

април 9, 2024
Автор: Юлияна Цанева

image

МАЩАБНОТО СЪБИТИЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОТ 12 ДО 14 АПРИЛ В ОКОЛНОСТИТЕ НА ТРЯВНА И ПЛАЧКОВЦИ 

Несъмнено едно от най-мащабните и харесвани спортни събития, провеждащо се на територията на Община Трявна, е офроуд състезанието, което събира любители на екстремните преживявания от близо и далеч. След едногодишно прекъсване, тази година в надпреварата се включват над 120 екипажа от България и съседна Турция, които ще открият пролетния сезон в Трявна. Главен организатор на събитието е Автомобилен спортен клуб „Риск-Габрово“ с подкрепата на Община Трявна.

Официалното откриване на офроуд състезанието „Трявна 4х4“ 2024 ще се състои на 13 април 2024 г. /събота/ от 08:45 ч. пред сградата на Община Трявна. Точните трасета и места за наблюдение ще бъдат обявени ден по-рано.

Идеята за провеждане на подобно кроскънтри рали и офроуд състезание в покрайнините на Трявна се заражда през 2010 година, когато е и първото издание на екстремната надпревара.

„Така вече 13 години имаме възможността да организираме офроуд състезание и Трявна да е наш любезен домакин, за което отново благодарим! Неслучайно сме избрали региона, защото е центърът на България и отделно тук има много повече хотели и места за настаняване на хората. Трасетата са много подходящи и има на полигоните затворен кръг, който е много подходящ също за публика и състезатели“, коментира г-н Йосиф Лагадов от АСК „Риск-Габрово“.

В тридневното офроуд приключение в Трявна и Плачковци ще участват високопроодими джипове и UTV-та. Следете официалните ни FB страници – „Община Трявна“ и „Денчо Минев – Кмет на Община Трявна“ за повече информация.

Снимки: Архив, Община Трявна