НАД 200 КИЛОГРАМА КУЧЕШКА ХРАНА СЪБРА ОБЩИНА ТРЯВНА ЗА ЖИВОТНИТЕ В ПРИЮТА „УЛИЧНИ СЪРЦА“

декември 13, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Над 200 кг кучешка храна, 27 пакета с лакомства, 11 бр. кучешки играчки и 5 бр. медальона „Весела Коледа“ успя да събере Коледната кампания на Община Трявна в помощ на безстопанствените кучета от приюта „Улични сърца“ в с. Глушка. Днес ПР на Община Трявна заедно с изпълнител длъжност „Домакин-снабдител“ на местната администрация посетиха всички образователни и търговски обекти, които изявиха желание да се включат в благородната кампания и дариха от сърце пакети и консерви за десетките безстопанствени кучета в приюта.

Припомняме, че събитието е част от Коледно-Новогодишната празнична програма на Община Трявна и се организира за първа година. Целта е да се подпомогне дейността на приятелите ни от приюта „Улични сърца“, които ежегодно полагат грижи за безстопанствените четирикраки любимци и им намират приемни домове с любящи бъдещи стопани както в страната, така и в чужбина.

Инициативата бе насочена главно към деца и младежи, които обвързаха участието си и с Международния ден на доброволеца. Събирането на предадени пакети и консерви кучешка храна започна от Основно училище „Васил Левски“ в Плачковци, където малките ученици с радост заявиха, че са били едни от първите, занесли на своите учители храна за любимите им приятели.

Като Коледни подаръци под празничното украсената елха ни посреща Детска градина „Светлина“ в Трявна и нейния директор – г-жа Весислава Александрова. Отрупаното с големи чували и малки пакети кучешка храна Коледно дръвче говори, че тук са едни от най-големите малки приятели на животните.

След ДГ „Светлина“ бързаме да отидем и при малките сладури от детска група „Веселият Слънчо“ към ДГ „Калина“ в Трявна. Виждаме, че всеки старателно е надписал донесената от него храна и щастието, че ще нахранят опашатите си приятели, се чете по невинните им личица.

Поредната ни спирка от нашата обиколка е Средно училище „Петко Р. Славейков“ – Трявна. Тук Коледната кампания гордо представляват порасналите вече малчугани от 3А клас, които заедно със своя класен ръководител – г-жа Йонка Ненова ни споделят, че всеки ден се учат на добрина, любов и човешки ценности. С голяма радост научаваме и новината, че учениците, техните родители и учители всеки месец до края на учебната година ще даряват храна за кучешкия приют в с. Глушка.

Кампанията ни завършва с посещение в два зоомагазина в Трявна, където както собственици и служители са дарявали на място храна, така и граждани с добри сърца.

Не на последно място, в Коледната кампания в помощ на безстопанствените кучета от приюта „Улични сърца“ в с. Глушка се включиха деца, родители и учители от Основно училище „Проф. Пенчо Н. Райков“ в Трявна, които доставиха на място в Община Трявна пакети с храна и парична сума за приюта. Местното ръководство и администрацията на Община Трявна също дариха кучешка храна за животните, а благотворителни празнични пакети за „Улични сърца“ пристигнаха даже и от Бургас.

Община Трявна благодари на всички малки и големи приятели на четирикраките ни опашати любимци и им пожелава да бъдат все така добри, отзивчиви и благородни хора. Събраното количество кучешка храна, лакомства и играчки ще бъдат предадени на място в приюта в с. Глушка до края на тази седмица.