НАД 4 КМ ОТ РЕЧНИТЕ КОРИТА В ОБЩИНА ТРЯВНА СА ПОЧИСТЕНИ

септември 23, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Община Трявна е в готовност за предстоящите обилни валежи в страната. С настъпването на есенно-зимния сезон, речното корито на р. Тревненска вече е почистено от дървета и избуяла храстова растителност в четири-километровата зона от моста за кв. Тепавици до Добревски мост. Почистен е и сухият и мокрият откос на язовирната стена на микроязовир „Трявна“, както и 500-метровата зона до вливането му в р. Тревненска.

Работата по отстраняване на излишната растителност започна още в началото на лятото от доброволците към Доброволно формирование – Община Трявна. Сформирани са два екипа от по трима души, като първият екип почисти речното корито от кв. Тепавици до Етнографския комплекс в Трявна, а вторият екип  продължава почистването в посока Добревски мост. Очаква се участъка да бъде приключен до средата на следващия месец.

„Спокойно мога да отбележа, че доброволците от Доброволно формирование – Трявна имат необходимата подготовка и са в постоянна готовност за участие в превантивни, спасителни и неотложно-аварийни дейности за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации“ коментира Михаил Минчев – главен специалист ПБЗН.