НАГРАДИХМЕ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ЗА НАЙ-КРАСИВА ВЪНШНА КОЛЕДНА УКРАСА В ТРЯВНА

януари 11, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

„Магията на Коледа в Трявна“ избра своите победители! Коледният конкурс за най-красива външна коледна украса се проведе за втора поредна година като част от празничната програма на Община Трявна и участие в него взеха 11 жители на възрожденския ни град. С пет участници повече, тазгодишното издание на конкурса показа, че интерес към формата не липсва, а външната украса за Коледа е важен акцент от премяната на дома или работното място, която несъмнено допринася за още по-празничното настроение на всички нас и допълва градската украса по това време на годината.

Големите победители – Светлана и Константин Кънчеви и Станимир Станчев бяха официално наградени, днес, с парични суми и почетни грамоти в категория „Дом“ от кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева в Ритуалната зала на Общинска администрация. В присъствието на част от назначеното жури, което определи и тазгодишните победители – главен архитект Евгений Николов и директор дирекция „ТСУ“ инж. Радостина Пухтова, градоначалникът връчи почетни грамоти на всички участници, разпределени в три категории – „Дом“, „Търговски обект“ и „Обществена сграда“.

„Благодаря на всички, които тази година участваха и допринесоха за още по-празничното настроение на всички нас. Имаме участници, които за първа година участват и такива за втора, които видимо са надградили своята външна коледна украса. Бъдете здрави и продължавайте все така успешно да допълвате красивия облик на нашия град, защото той е нашето лице!“ сподели кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева и поздрави участниците за старанието, което са положили в украсяването на техните домове и работни места.

 

„Действително видяхме доста домове, които са допълнили миналогодишната си външна украса и смея да твърдя, че бяхме очаровани и доста затруднени в избора си. Освен красота, оценявахме по стил, трудност, пищност, аранжиране, цялостна композиция на украсата!“ коментира инж. Радостина Пухтова.

Светлана Кънчева с радост прие своето отличие и сподели, че за първа година участва в конкурса на Община Трявна, но за поредна украсява своя дом, защото за нейното семейство външната украса е традиция и призова повече хора да поставят коледна премяна по фасадите на жилищните им сгради в духа на светлата Коледа. Благодарност към кмета на Община Трявна отправи и дъщерята на Станимир Станчев, която прие от негово име паричната награда и почетната грамота.

За първа година в конкурса „Магията на Коледа в Трявна“ участват Центъра за социална рехабилитация и интеграция – Трявна и Детска градина „Светлина“ – Трявна. Почетните отличия за най-красиви външни коледни украси в категория „Обществени сгради“ получиха директорите на двете институции – г-жа Тотка Димитрова и г-жа Весислава Александрова.

„От името на целия екип на ЦСРИ“ – Трявна искам да изкажа своята благодарност за възможността да участваме в тазгодишното издание на конкурса за най-красива външна коледна украса! Колегите много се постараха и доста от нещата, с които пременихме нашия двор ръчно сме си ги изработили, което може само да ни радва!“ сподели директора на ЦСРИ – Трявна – г-жа Тотка Димитрова.

 

„Аз също искам да благодаря от свое име и от името, както на екипа на ДГ „Светлина“-Трявна, така и от името на родителите на нашите деца, защото те също активно участваха в украсяването на нашия двор и мога да заявя категорично, че всички заедно като екип постигнахме това! Децата, както и ние възрастните, много се радвахме и наистина беше приказно и магично!“ разказа директора на ДГ „Светлина“ – Трявна – г-жа Весислава Александрова.

На финал всички си пожелаха да бъдат здрави и успешни през цялата година с обещание за още по-красива външна коледна украса, когато отново настъпи времето на най-светлия християнски празник – Рождество Христово!

Ето и имената на всички участници с красиво украсените им домове, търговски обекти и обществени сгради в конкурса „Магията на Коледа в Трявна“:

 • Светлана и Константин Кънчеви – категория „Дом“

 

 • Станимир Станчев – категория „Дом“

 

 • Ивелин и Полина Арабаджиеви – категория “ Дом“

 

 • Силвия Павлова – категория „Дом“

 

 • Анелия Пацова – категория „Дом“ , ул. „Ангел Кънчев“ 132 и ул. „Уста Иван“ 3Б – Трявна

 

 • Николай Пашаланов – категория „Дом“

 

 • Цветонина Халачева – категория „Дом“

 

 • Център за социална интеграция и рехабилитация – Трявна – категория „Обществени сгради“

 

 • Детска градина „Светлина“ – Трявна – категория „Обществени сгради“

 

 • Къща за гости „Българе“ – категория „Търговски обект“

 

 • Семеен хотел „Извора“ – категория „Търговски обект“