НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПЛАНИНСКИ УЛТРАМАРАТОН В СТАРА ПЛАНИНА „TRYAVNA ULTRA“ ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ 2023

ноември 4, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

„Tryavna Ultra“ – планинският международен ултрамаратон, който се наложи през последните години като най-големият такъв в Стара планина, се завръща ударно и през 2023 година! Записването вече започна, а всеки който желае да участва може да намери допълнително информация ТУК. Мащабното любителско състезание по горско бягане/скороходство из красивите дебри на Централен Балкан се организира от Спортен клуб „Ай Рън“ и е подкрепено от Община Трявна, като официално е включено в общинския спортен календар.

Осмото издание на ултрамаратона ще се проведе от 14 до 16 юли, като обещава отново едно невероятно и вълнуващо изживяване за всички участници, които ще могат да изпробват своите възможности и да се насладят на уникални гледки, древни римски пътища, архитектурни резервати и исторически местности като с. Боженци, Бузлуджа, Шипка, природен парк „Българка“.

„Продължаваме и 2023 да правим едно от най-добре организираните състезания в България и на Балканите (по обратна връзка от десетки състезатели). Основните ни дистанции са – 150км с 6680 D+, 100км с 4200 D+, 78км с 3100 D+ и 42км с 1600 D+, 21 км с 670.“ споделят Красимира Маркович и Николай Колев, които са главни организатори на събитието.

„Изключително се радвам, че и през 2023 година ще имаме възможността да бъдем домакини на това прекрасно спортно събитие, което събира в Трявна бегачи от цял свят. Само за „Tryavna Ultra“ това лято пристигнаха близо 1000 участници, които за първи или пореден път изпитаха тази наистина невероятна емоция. Щастлива съм, че всяка година все повече и повече деца активно се включват в градската обиколка на Трявна и че успяваме да ги възпитаме на една спортна и много важна за тях култура. Съвместната ни работа с Краси и Ники продължава и Ви очакваме отново през следващото лято!“ заяви кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която по традиция дава официалния старт на надпреварата и награждава най-добрите сред бегачите в ултрамаратона.

Паралелно със записването на участници в „Tryavna Ultra“ 2023 тече и набирането на нови членове в организацията за предстоящата година. Всеки, който желае да се присъедини към голямото семейство на „Ай Рън“ може да го направи ОТТУК.

Снимки: Tryavna Ultra