НЧ “Съединение 1933” и с. Кисийци отбелязаха своя празник на 6 септември

септември 7, 2017
Автор: goliveuk

image

По традиция на 6 септември в с.Кисийци, община Трявна освен деня на Съединението на България празнуват и празника на селото и на местното читалище “Съединение 1933”.

 

 

Читалищното настоятелство беше подготвило богата програма за местните жители и гости на селото.

 

@Снимка: https://www.facebook.com/Tryavna-602946219787035/?hc_ref=ARSPG9lRfyFtZn_nrh0-jT08kRykZARcAgPr_KKbuSVEdZnvQjeq3mHjwpQQVskpqCk

По време на празненствата се състоя официалното откриване и представяне на няколко нови художествени творби, които допринасят за неповторимата атмосфера в прекрасното тревненско селце. Творбите са изработени от възпитаници на НГПИ “Тревненска школа” и включват скулптура и два стенописа, изобразяващи най–древния календар в света – календарът на прабългарите.

 

И като всеки празник, и този в с. Кисийци бе съпроводен с много песни и танци, курбан за здраве и добро настроение. В празничната програма взеха участие ТФ “Зорница” към НЧ “Съединение 1933”, регионален клуб “Капитан Дядо Никола” към НД “Традиция” и др.

 

Официални гости на събитието бяха кметът на Община Трявна Дончо Захариев, заместник–областният управител Мария Пенева и Николина Николова – заместник–кмет на Трявна. По случай празника на читалището кметът поднесе на неговия колектив специално приготвена за събитието торта.