„НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО“ ОБЕДИНИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ С АЕРОБНА ТРЕНИРОВКА В ДГ „СВЕТЛИНА“-ГР. ТРЯВНА

септември 28, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Поредицата от инициативи, включени в програмата на Община Трявна, с която местната власт кандидатства тази година в Националния конкурс на Нестле България „Нестле за Живей Активно! 2022“ продължават! Сред най-полезните и в същото време забавни такива несъмнено бяха срещите с чаровната инструкторка по аеробни дисциплини Паола Босева, която посети местните учебни и детски заведения в Трявна през изминалата седмица. Младата спортистка, която се изявява и като балерина в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново, проведе аеробни тренировки с деца и младежи в два последователни дни, които бяха изключително зареждащи и ползотворни за подрастващите.

Финалната точка на срещите с прекрасната инструкторка бе Детска градина „Светлина“ в Трявна, където физическите активности също успяха да обединят малките сладури, техните преподаватели и родители. Под мотото „Нестле за Живей Активно! Активни Ден и Нощ!“ всички заедно се включиха в подготвената тренировка и показаха, че спортът за тях е здраве и удоволствие.

Най-щастливи и доволни от аеробиката бяха децата, които с интерес наблюдаваха упражненията, които Босева им показваше. След положените усилия, всички заедно разтегнаха и възстановиха натоварените мускули с усмивка и добро настроение.

Разбира се и за малчуганите на ДГ „Светлина“ – гр. Трявна имаше осигурени награди от Нестле България, които бяха раздадени на децата след активно участие в разиграната на място викторина. Сладурите бяха зарадвани с рекламни тениски, моливи за рисуване и писане, както и книжки със здравословни рецепти.

Равносметката, и тук, след проведената тренировка с младата инструкторка по аеробни дисциплини е, че подобни активности трябва да бъдат по-често провеждани, защото здравето е безценно, а спортът и здравословното хранене са пътя към него!

„Поизпотихме се, но и се позабавлявахме с физическите упражнения, които ни показа инструкторът по аеробика Паола Босева. Установихме, че сме доста обездвижени, затова си обещаваме, скоро да организираме нова среща с младата спортистка. Наясно сме, че по-често трябва да се „разклащаме“ физически, за да сме и духовно здрави и щастливи!“ споделят на своята FB страница педагозите от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна.