„НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО“ В ТРЯВНА ПРОДЪЛЖАВА! SOS „ДЕТСКО СЕЛИЩЕ“ СЕ ВКЛЮЧВА С ПОХОД И ПОДНОВЯВАНЕ НА ЕКО МАРШРУТА ДО ПЕЩЕРА „ЗМЕЕВА ДУПКА“

септември 15, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Участието на Община Трявна в националния конкурс на Нестле България „Нестле за Живей Активно! 2022“ продължава с пълна сила! Тази събота, 17 септември, предстои реализирането на следващата инициатива, с която местната власт ще покаже, че подкрепя спортния и здравословен начин на живот и ползите от него. След фитнес тренировката на открито в парка зад НЧ „Пенчо Славейков 1871“ в града и изложението на шипкови биопродукти, през изминалата събота, е ред в конкурса да се включат и представителите на SOS „Детско селище“ – гр. Трявна.

Планираният туристически поход до красивата и мистична пещера „Змеева дупка“ в покрайнините на Трявна ще започне в 09:30 ч. от комплекса на SOS „Детско селище“. Заедно с екипа и приемните семейства на селището, деца и младежи ще подновят и еко маршрута по пътя до „Змеева дупка“. Планира се поставянето на 10 указателни табели, 1 информационна такава и оборудване на къта за отдих, намиращ се край пещерата. Излишната храстова и дървесна растителност ще бъде почистена, както ще бъдат ремонтирани и водещите към обекта дървени мостове.

Националният конкурс „Нестле за Живей Активно! 2022“ се провежда за четвърта поредна година и в него могат да участват всички български общини. Целта на инициативата е да се мотивират колкото се може повече граждани и гости на страната ни да бъдат, както по-активни, така и да се хранят по-здравословно и по-балансирано в ежедневието си. Тазгодишното издание се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността и Европейската седмица на спорта под мотото „Нестле за Живей Активно! Активни Ден и Нощ!“.

Наградният фонд, както в предходните издания на инициативата, е 20 000 лв. за общината, чиито активности най-много са впечатлили определеното 5-членно жури. Предоставените средства трябва да бъдат използани за реализиране на проект, свързан с акивния начин на живот. Предвиждат се и 3 награди за подгласниците, достигнали до финалния тур – дарение на продукти от Нестле, които да се използват за социална кауза в съоветната община.

Снимка: yavor.bg