НОРМАЛНА ЗИМНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА ТРЯВНА, ПЪТИЩАТА СА ПРОХОДИМИ

февруари 2, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Зимната обстановка на територията на Община Трявна е нормална и всички пътища са проходими при зимни условия! Това заяви главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна – Михаил Минчев. В момента снежната покривка варира между 5 см. и 10 см. в различни участъци от региона, като снеговалежът продължава.

Общинската пътна мрежа се почиства и опесъчава регулярно от ДЗЗД „Зимно поддържане“ – гр. Трявна. Работи се с всички налични специализирани машини и техника. Приоритетно се почистват от сняг централните градски части на гр. Трявна и гр. Плачковци, високите жилищни квартали и подходи към възлови точки, като детски градини, училища, болници, автобусни спирки, ЖП гара и пр. Парковите алеи и тротоарите в градските части също се почистват от общинския екип с малка мобилна машина.

 

 

„Рано тази сутрин получихме един сигнал за закъсал сметосъбиращ камион в района на с. Бангейци, като веднага направихме необходимата организация и изтеглихме машината със специализирана техника!“ заяви гл. специалист „ПБЗН“ Михаил Минчев и допълни, че няма други постъпили сигнали за бедстващи хора, прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването в населените места.

Поддържа се непрестанна връзка с Областно пътно управление – „Пътен Кантон“ – гр. Трявна и всички входни и изходни точки към населените места в общината също са почистени и проходими при зимни условия. Автобусите се движат по разписание и няма информация за провалени курсове от и към Трявна. Предвид продължаващия снеговалеж апелираме всички водачи да се движат с повишено внимание и да се съобразяват с метеорологичните условия.