НОРМАЛНА ЗИМНА ОБСТАНОВКА В ОБЩИНА ТРЯВНА

януари 11, 2022
Автор: Юлияна Цанева

image

Обстановката в Община Трявна е нормална и всички пътища са проходими при зимни условия. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна – Михаил Минчев. Към момента снежната покривка в региона е между 3 и 5 см. и няма постъпили сигнали от граждани за навявания, затрупани автомобили и бедстващи хора.

Електроснабдяването и водоснабдяването във всички селища на територията на общината също се извършват нормално и няма данни за прекъсвания и смущения. Трите фирми, участващи в консорциума ДЗЗД „Зимно поддържане“ – Трявна, работят с максимален брой специализирани машини и приоритетно продължава почистването от натрупал сняг на Централната градска част в Трявна и Плачковци, високите квартали и възлови точки като училища, детски градини, болници и пр. Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места.

От областно пътно управление – Пътен кантон-Трявна информират, че републиканските пътища към всички входове/изходи на Община Трявна също се почистват и опесъчават и са проходими при зимни условия.

Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно. Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.