НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА БЕ ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИТА В ОБЩИНА ТРЯВНА

септември 15, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Новата учебна година бе тържествено открита във всички училища и детски градини на територията на община Трявна.

И тази година, кметът на община Трявна – г-жа Силвия Кръстева откри първият учебен ден в СУ „Петко Рачев Славейков“.  С усмивка на лице и много вълнение, тя пожела на всички здраве, щастие и положителни емоции. На учителите – мъдро и отговорно да продължават да водят децата и младите хора по пътя на безценните знания. На учениците и първокласниците, които за първи път прекрачиха прага на славейковото училище – да бъдат още по-любознателни, целеустремени и да не спират да мечтаят и да градят нови приятелства. И не на последно място родителите – на тях, г-жа Кръстева пожела най-вече да бъдат опора на своите деца и да не забравят, че те са бъдещето на град Трявна.
Според установените в страната противоепидемични мерки, в двора на учебното заведение беше създадена организация за спазване на еднометрово разстояние между отделните паралелки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По случай Първият учебен ден, кметът на община Трявна посети и ДГ „Калина“ в града. На малчуганите, г-жа Кръстева пожела безгрижно и радостно детство с много игри и щури забавления.

Зам.-кметът на община Трявна – г-н Марин Маринов тържествено откри първата учебна година в ОУ „Проф. Пенчо Николов Райков“ гр. Трявна, НГПИ „Тревненска школа“ гр. Трявна и ДГ „Светлина“. Председателят на Общинския съвет Стефан Петров и старши-експертът „КОСЗ“ Кольо Дабков уважиха празника в ОУ „Васил Левски“ гр. Плачковци и ДГ „8-ми март“ гр. Плачковци.