НОВИ ДЪРВЕНИ БЕСЕДКИ В ПАРКА ДО МУЗЕЯ НА АЗИАТСКОТО И АФРИКАНСКО ИЗКУСТВО В ТРЯВНА

октомври 26, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Облагородяването и подобряването на кътовете за отдих, детските и спортни площадки на територията на общината продължава. Дейностите се извършват в Трявна и Плачковци по спечелени пет проекта, свързани с опазване на околната среда към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Един от проектите, заложен за изпълнение, е „Зелената идея на Трявна“ – Докосване до Балкана“, който е свързан с облагородяване на парка зад НЧ „Пенчо Славейков 1921“ в Трявна. След като бяха монтирани нови 10 бр. дървени пейки и 5 бр. нови цветни кошчета за отпадъци, вчера започна и работата по монтиране на новите две дървени беседки. Едната е разположена в зелените площи до сградата на Музея за азиатско и африканско изкуство, а другата е по тротоарната алея към железния мост.

Въпреки че строителните работници не бяха поставили още покривната част на дървеното съоръжение, още вчера имаше желаещи граждани да поседнат и да отдъхнат, наслаждавайки се на последните слънчеви лъчи за тази есен.

По проекта предстои още частична подмяна на предпазната ограда на детската площадка до читалището, както и поставяне на информационна табела „Не замърсявайте“.