ОБРЪЩЕНИЕ НА КМЕТА НА ОБЩИНА ТРЯВНА СИЛВИЯ КРЪСТЕВА ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

декември 3, 2021
Автор: Юлияна Цанева

image

Уважаеми госпожи и господа,
Скъпи съграждани,

Днес отбелязваме 3 декември – Международния ден на хората с увреждания! Обявен през 1992 година от Генералната асамблея на ООН и до днес неговата основна цел остава да мотивира всички нас да продължаваме да търсим най-ефективните и работещи методи, с които да допринесем за Вашето улеснение и с които заедно да преодолеем трудностите, които е поставил животът пред Вас!

Днес отново си припомняме, че преди всичко сме хора и можем да протегнем приятелска ръка в нужда! Нека да бъдем толерантни, да подхождаме с разбиране към тези изпитания, които за голяма част от нас са непонятни и да се преклоним пред силата на духа, която притежавате и към нестихващия стремеж за по-добър и пълноценен живот!

Използвам днешния Международен ден да изкажа и своята искрена радост и благодарност към Агенцията за хора с увреждания, архитект Константин Брънеков и културните дейци от Музея за резбарско и зографско изкуство в Трявна, които заедно успяха да реализират едно благородно дело и да покажат, че ревностно следват заложената от ООН Генерална асамблея – а именно изграждането на достъпна среда за хората с увреждания, която ще позволи на всички тях да се докоснат и до експозициите, разположени на втория етаж на музея. 

Уважаеми госпожи и господа от Клуб на хората с увреждания „Пенчо Славейков“ – Трявна,

Искам да изкажа своето дълбоко уважение към всички Вас и да Ви уверя, че в лицето на Община Трявна имате верен и истински приятел, който ще бъде до Вас и ще Ви съдейства в осигуряването на максимално достъпна архитектурна среда и в допринасянето за по-висок стандарт и качество на живот, както в личен, така и в професионален план! 

С началото на най-светлия месец на годината и с настъпването на предстоящите Коледно-новогодишни празнични дни, искам да Ви пожелая да бъдете здрави, щастливи и все така борбени, а любовта, вярата и надеждата да останат завинаги във Вашите сърца! 

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна